Bondscoach Oostenrijk bevestigt toenadering van Bayern München

Reacties

In de zoektocht naar een opvolger voor de afzwaaiende trainer Thomas Tuchel heeft Bayern München contact gelegd met Ralf Rangnick, de bondscoach van Oostenrijk. Rangnick heeft dat bevestigd, maar vertelt dat zijn focus voorlopig ligt op het EK, waarin zijn ploeg onder meer Oranje treft.

Bondscoach Oostenrijk bevestigt toenadering van Bayern München
© Pro Shots

Rangnick vertelde van het telefoontje uit Beieren in een interview met de Oostenrijkse voetbalwebsite 90 Minuten. 'Ze hebben contact met me opgenomen, daar heb ik de bond van op de hoogte gesteld. Maar mijn focus ligt op de Oostenrijkse nationale ploeg, we concentreren ons volledig op het EK. Op dit moment is er geen reden om me daar concreet mee bezig te houden.'

Concreet blijkt het sleutelwoord in deze zaak: Rangnick vertelt dat hij pas gaat nadenken als Bayerns belangstelling verder reikt dan een inleidend belletje. 'Als Bayern zegt dat ze mij willen hebben, ga ik erover nadenken of dat ik zelf wel wil. Ik heb nog een contract tot 2026, dus ik zou het in dat geval eerst met de bond bespreken', sprak de Duitse trainer.

Eén ding mag duidelijk zijn: geld is geen struikelbok. 'Nee, dat speelt voor mij geen enkele rol. Het gaat mij om andere dingen: kan ik daar iets bewerkstelligen? Kan ik de ploeg ontwikkelen, succesvol zijn? Dat drijft mij en als dat niet meer zo is, dan ga ik met pensioen', is Rangnick duidelijk. Maar de 65-jarige trainer heeft voorlopig nog geen zin in de geraniums, er is per slot van rekening een EK te spelen.

Op dat toernooi, waarin Oostenrijk naast Nederland ook Polen en Frankrijk treft, moet Rangnick het hoogstwaarschijnlijk zonder David Alaba stellen. De verdediger van Real Madrid heeft een kruisbandblessure en gaat het toernooi vermoedelijk niet halen. 'Nee, dan hebben we echt een wonder nodig. We hebben regelmatig contact met Real Madrid en het is heel simpel: zolang David niet op het veld staat en met de bal traint, dan hoeven we ook nergens over na te denken.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Polen
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Nederland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.