De Boer staat open voor Ajax-aanbieding: 'Want het is mijn club'

Reacties

Frank de Boer staat positief tegenover een terugkeer bij Ajax. De voormalig coach van de club, die viermaal kampioen werd tussen 2010 en 2014, zit sinds kort zonder club.

De Boer staat open voor Ajax-aanbieding: 'Want het is mijn club'
© Pro Shots

De Boer sloot zijn spelerscarrière in 2005 af en werd kort daarna jeugdtrainer bij Ajax. Eind 2010 was hij de opvolger van hoofdcoach Martin Jol en sleepte hij vier landstitels op rij binnen. Vervolgens ging De Boer naar het buitenland, waar hij kort werkte bij Internazionale, Crystal Palace en dit jaar nog bij Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Tussendoor bleef hij anderhalf jaar aan bij het Amerikaanse Atlanta United en was hij bondscoach van Oranje.

Op 11 december werd De Boer ontslagen als coach van Al-Jazira. Maandagavond schoof hij aan in de talkshow Renze op RTL 4. Daarin verkondigde hij dat er geen sprake was van contact tussen hem en Ajax, maar dat hij altijd openstaat voor de Amsterdamse club. 'Ik zal altijd luisteren, want Ajax is mijn club en zal dat altijd blijven. De vraag mag altijd gesteld worden.'

De Boer ging vervolgens ook in op de huidige status van de club. 'Het kan wel beter natuurlijk. We weten allemaal hoe het kan zijn bij Ajax', doelde hij op de succesjaren uit het verleden. 'En zo moet het ook zijn. Waar we nu staan als Ajax zijnde, dat mag eigenlijk niet gebeuren. En dat doet pijn. Er zijn altijd dipjes, maar dit is wel een heel grote dip.'

Ajax werd voor het ingaan van de winterstop uitgeschakeld in het bekertoernooi door de amateurs van Hercules en stond in de eerste seizoenshelft kort onderaan in de Eredivisie. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar werd wel winnend afgesloten, het werd 2-3 bij Go Ahead Eagles. Ajax staat momenteel vijfde in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.