Kaplan maakt indruk bij Ajax: 'Nog geen Frank de Boer, wel een verademing'

Reacties

Ajax-verdediger Ahmetcan Kaplan heeft indruk gemaakt op analist Kees Kwakman in de eerste helft tegen FC Utrecht. Hij noemt het een 'verademing' ten opzichte van een defensie met Josip Sutalo.

Kaplan maakt indruk bij Ajax: 'Nog geen Frank de Boer, wel een verademing'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

De Kroaat raakte in de week richting Utrecht-thuis geblesseerd en dus ontstond er ruimte voor het basisdebuut voor Kaplan. 'We hoeven niet te zeggen dat hij een nieuwe Frank de Boer is, dat helemaal niet, maar het is een verademing als je het vergelijkt met Sutalo', aldus Kwakman bij ESPN.

Hij legt uit waarom Kaplan zo'n goede indruk maakte. 'Hoe comfortabel hij aan de bal is, hoeveel zelfvertrouwen hij uitstraalt. Verdedigend maakt hij indruk. Ik vind dat knap voor een jongen die zomaar in een niet goed draaiend elftal terechtkomt.'

Waar er complimenten zijn voor Kaplan, is Kwakman kritisch op Devyne Rensch. Hij vormt samen met Kaplan en Jorrel Hato het centrale trio, Rensch was betrokken bij de grootste kans voor de tegenstander. De verdediger liet zich volgens Kwakman wel erg makkelijk wegzetten door Sam Lammers. 'Dat is typisch Rensch. Je ziet Jordan Henderson daarna ook schreeuwen. Dit kon zomaar de 0-1 betekenen, in dit soort situaties is Rensch vaak veel te slap.'

Kort na die grote kans voor Lammers scoorde Ajax via Brian Brobbey, waardoor de Amsterdammers met een voorsprong de rust in gingen. Het restant is te volgen in de VI Live.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.