Woedend Benfica pleit na O Clássico direct voor buitenlandse scheidsrechters

Reacties

In een zeer uitgebreide verklaring heeft Benfica schande gesproken van het optreden van de arbitrage in O Clássico. Doordat rivaal FC Porto in eigen huis de koploper met 3-2 versloeg, is de titelrace weer helemaal open in Portugal. Maar volgens Benfica had het verlies niets te maken met de kracht van Porto en moet de kraker leiden tot een fundamentele verandering.

Woedend Benfica pleit na O Clássico direct voor buitenlandse scheidsrechters
© Pro Shots

Volgens de Portugese lijstaanvoerder is het immers de schuld van de scheidsrechters en de VAR. In een lange verklaring wordt gesteld dat 'de waarheid van de sport flink verwrongen is door het optreden van de arbitrage'. Niet alleen wordt door Benfica gesteld dat er sprake was van allesbehalve objectieve arbitrage, tevens wordt de Porto-functionarissen verweten druk uitgeoefend te hebben.

Om die harde woorden kracht bij te zetten is een lijst met zes punten opgesteld. Zo wordt een eerste incident in de vierde minuut aangedragen, waarbij Moussa Marega volgens Benfica volledig onterecht zonder kaart wegkwam nadat door zijn toedoen Adel Taarabt enkele tanden verloor.

Ook wordt gesteld dat de penalty waaruit Alex Telles in de 38ste minuut de 2-1 maakt nooit gegeven had mogen worden, dat Benfica stelselmatig wel met kaarten werd bestraft waar Porto steeds zonder prent wegkwam en wordt schande gesproken van de gele kaart voor doelman Odysseas Vlachodimos die de scheidsrechter erop wees dat er met golfballen naar hem was gegooid in de thuishaven van Porto.

De laatste twee punten gaan over dingen die na afloop plaatsvonden. Zo zou routinier Pepe excessief de zege gevierd hebben met de vierde man en zou in Portugese media een compliment van Benfica-directeur Rui Costa en coach Bruno Lage voor de scheidsrechter verschenen zijn. Woorden die volgens de club nooit uitgesproken zijn.

Volgens Benfica staan al die momenten symbool voor wat er zaterdag plaatshad: een vooropgezet plan om de club pootje te lichten. De club vraagt om bezinning, maar draagt ook een oplossing aan. Met klem wordt het verzoek gedaan aan de Portugese bond om per direct buitenlandse scheidsrechters aan te stellen. In aanloop naar de kraker was er rond Porto ook al ophef.

Alle incidenten buiten beschouwing gelaten, in O Clássico viel ook genoeg te genieten van diverse toppers (in wording). VI legde enkele van die spelers in aanloop naar de wedstrijd al onder de loep. 

FC Porto
FC Porto
3 - 2
Benfica
Benfica
Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2019/2020

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
26
4
4
74-22
+52
82
2
Benfica
34
24
5
5
71-26
+45
77
3
Sporting Braga
34
18
6
10
61-40
+21
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.