Porto beschuldigd van miljoenenfraude bij transfers James, Falcao en Casillas

Reacties

FC Porto wordt ervan beschuldigd voor miljoenen euro's aan fraude te hebben gepleegd bij tenminste vijftien transfers. En niet van de minste namen: onder anderen Jackson Martínez, Iker Casillas, Radamel Falcao en James Rodríguez worden genoemd. De Portugese topclub ontkent in alle toonaarden dat er een onderzoek zou lopen naar witwaspraktijken en belastingfraude.

Porto beschuldigd van miljoenenfraude bij transfers James, Falcao en Casillas
© Pro Shots

Het Portugese weekblad Sabado kwam deze donderdag met het nieuws naar buiten dat er een onderzoek loopt naar de wanpraktijken van diverse Portugese clubs en hun voorzitters, maar ook zaakwaarnemers (onder wie Jorge Mendes) en spelers. Vooral FC Porto-voorzitter Pinto da Costa moet zich zorgen maken. De president van de 28-voudig kampioen van Portugal zou in totaal twintig miljoen euro hebben verduisterd bij transfers van de hierboven genoemde topspelers, maar bijvoorbeeld ook bij Gianelli Imbula, Eliaquim Mangala en Danilo Pereira (ex-Roda JC).

Porto en zijn voorzitter zijn volgens Sabado niet de enige partijen uit de Portugese voetbalwereld op wie het onderzoek, dat inmiddels in een vergevorderd stadium zit, zich richt. Zo zouden Benfica en voorzitter Luis Filipe Vieira de regels voor Third Party Ownership hebben overtreden bij de transfers van voormalig Twente-aanvaller Ola John, André Carrillo, Pizzi, Raúl Jiménez, Júlio César en Jonas. Ook kleinere clubs als Sporting Braga, Estoril, Vitória Guimarães, Marítimo Funchal en Portimonense hebben volgens de onderzoekers verdachte transfers afgerond.

FC Porto ontkent de beschuldigingen. 'De club en de voorzitter zijn nooit ondervraagd of verhoord in het kader van welk onderzoek dan ook. Als dit onderzoek al bestaat, dan bevindt het zich nog in een embryonale fase', klinkt het in een verklaring. 'Het is wel heel vreemd om dit soort informatie te lekken aan de vooravond van FC Porto - Benfica, een wedstrijd die cruciaal is in de titelstrijd.' De club stelt dat het zoals altijd alle relevantie informatie deelt met de Belastingdienst en kondigt stappen aan tegen degenen die deze 'hoax' hebben gecreëerd.

Za 8 feb. 2020

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2019/2020

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
26
4
4
74-22
+52
82
2
Benfica
34
24
5
5
71-26
+45
77
3
Sporting Braga
34
18
6
10
61-40
+21
60
4
Sporting Lissabon
34
18
6
10
49-34
+15
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.