Schmidt hekelt gedrag eigen fans: 'Dit zijn geen Benfica-fans'

Reacties

Benfica-trainer Roger Schmidt is blij met de overwinning van zijn ploeg op Farense van maandagavond. Minder blij is hij met de reactie van zijn eigen supporters: na afloop werd Schmidt verbaal bejegend en kreeg hij zelfs een flesje tegen zich aangegooid.

Schmidt hekelt gedrag eigen fans: 'Dit zijn geen Benfica-fans'
© Pro Shots
Farense
Farense
1 - 3
Benfica
Benfica

Het is duidelijk dat Schmidt, oud-trainer van PSV, niet de steun van de gehele Benfica-achterban heeft. De club werd vorig jaar kampioen en haalde de kwartfinales van de Champions League, maar dit seizoen zijn de prestaties minder. Sporting Portugal gaat kampioen worden en Benfica staat op een tweede plaats. In de Champions League werd Benfica al vroeg uitgeschakeld en na donderdag zit ook het avontuur in de Europa League er al op.

Na afloop van het duel met Farense kreeg Schmidt een flesje tegen zich aangegooid door een supporter. 'Ik moet zeggen dat ik niet blij ben met onze fans. Naar mijn mening is het te veel. Ik begrijp dat niet iedereen accepteert dat we af en toe wedstrijden verliezen of meer moeten scoren, maar ik zie mijn spelers altijd alles geven voor het team. Ze verdienen het niet om door sommige mensen aangevallen en beledigd te worden', zei Schmidt na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit soort reacties is onacceptabel, voor mij zijn dit geen Benfica-fans. Dit deden ze vorige week ook nadat we thuis Olympique Marseille hadden verslagen, waarin ze hetzelfde deden en we met dit gevoel naar een heel belangrijke wedstrijd in Marseille gingen. Dit is niet goed voor Benfica, maar ik weet dat ik daar niets aan kan veranderen. Het enige wat ik wil zeggen is dat we onze fans nodig hebben, die van Benfica houden en het team steunen. De rest moet thuisblijven.'

Over de wedstrijd van maandag, waarin Orkun Kökcü scoorde, was Schmidt wel tevreden. 'Het was precies hoe we wilden spelen. We wilden een goede reactie laten zien na de teleurstelling van donderdag', doelde hij op de uitschakeling tegen Marseille. 'Het is altijd belangrijk om karakter te tonen in de volgende wedstrijd. We toonden goede energie, kregen kansen en maakten doelpunten. Ik ben tevreden.'

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
31
26
3
2
89-29
+60
81
2
Benfica
31
24
4
3
71-25
+46
76
3
FC Porto
31
19
6
6
57-26
+31
63
4
Sporting Braga
31
19
5
7
64-44
+20
62
5
Vitória Guimarães
31
18
6
7
46-32
+14
60
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.