Liverpool-waardige serie Benfica sneuvelt: Porto terug in titelstrijd

Reacties

FC Porto heeft de hoop op de landstitel zaterdagavond in leven gehouden door koploper Benfica in een rechtstreeks gevecht te verslaan. Daarmee kwam een indrukwekkende serie ten einde. De regerend kampioen uit Lissabon had de laatste maanden een Liverpool-waardige serie neergezet.

Liverpool-waardige serie Benfica sneuvelt: Porto terug in titelstrijd
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 2
Benfica
Benfica

Porto moest O Clássico winnen om nog aanspraak de kunnen maken op de landstitel, die de laatste jaren al zo vaak naar Benfica ging. In de laatste zes seizoenen werd de grote rivaal uit de hoofdstad vijf keer kampioen. Alleen in 2018 kon Porto zich ontworstelen aan die suprematie, die Benfica ook dit seizoen weer etaleert met zeven punten voorsprong na negentien speelronden en zestien competitiezeges op rij (!).

Uitgerekend Porto was in augustus, nota bene in Estádio da Luz, de laatste die te sterk was. Sindsdien liet Benfica dus geen enkel punt meer liggen, een superserie van Liverpool-achtige proporties. Met als enige verschil dat de concurrentie in de Premier League de ploeg van Jürgen Klopp bij lange na niet kan bijnemen en dat Porto daar in Portugal nog wel enigszins toe in staat is met slechts twee nederlagen en twee gelijke spelen.

In het eigen Estádio do Dragão hadden De Draken echter al sinds september 2015 niet meer gewonnen van De Adelaars. De vroege openingsgoal van Sérgio Oliveira was dan ook precies wat Porto nodig had. Met een halve omhaal brak de middenvelder na tien minuten de ban. Benfica had echter snel een antwoord klaar. Augustín Marchesín redde nog goed op de kopbal van Chiquinho, maar Vinícius sloeg toe in de rebound.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Porto gaf echter niet op en kreeg vlak voor rust uiteindelijk loon naar werken, waarbij de centrale verdedigers van Benfica zich de doelpunten mochten aanrekenen. Eerst maakte Ferro hands, waarna de bal op de stap ging. Alex Telles benutte de penalty feilloos. Vervolgens werkte Portugees international Rubén Dias een voorzet van Moussa Marega ongelukkig in zijn eigen doel via doelman Odysseas Vlachodimos.

Benfica deed er na rust nog alles aan om de tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen, maar het kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Vinícius. De Braziliaanse spits maakte kort na rust zijn tweede goal van de avond met een diagonaal schot met links, zijn negentiende competitiegoal van het seizoen. Daarmee kon de van Napoli afkomstige aanvaller niet voorkomen dat de superserie van zijn ploeg ten einde kwam.

En dus is de titelrace in Portugal weer springlevend. De zwaarbevochten zege zal voor Porto extra zoet smaken. Niet alleen omdat het voor een gevoelige dubbel zorgt, ook omdat de club uitgerekend in aanloop naar de cruciale topper werd beschuldigd van miljoenenfraude bij tenminste vijftien transfers. Volgens de club een niet op waarheid gebaseerde en bovendien opmerkelijke getimede 'hoax', gezien de belangen van het duel met Benfica.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2019/2020

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
26
4
4
74-22
+52
82
2
Benfica
34
24
5
5
71-26
+45
77
3
Sporting Braga
34
18
6
10
61-40
+21
60
4
Sporting Lissabon
34
18
6
10
49-34
+15
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.