WK-loting: Spanje wacht kraker met Duitsland, zware loting voor Marokko

Reacties

Net als vier jaar geleden wacht Marokko een loodzware opgave om de groepsfase van het WK te overleven. De Leeuwen van de Atlas nemen het in Qatar op tegen onder meer België. In Groep E zijn voormalig wereldkampioenen Spanje en Duitsland aan elkaar gekoppeld.

WK-loting: Spanje wacht kraker met Duitsland, zware loting voor Marokko
© Pro Shots

Mocht Nederland in Qatar doorstoten naar de achtste finales, dan wacht een duel met een land uit Groep B. Daarin strijdt Engeland met Iran, de Verenigde Staten en de winnaar van de resterende Europese play-off om de groepswinst. Oekraïne, Schotland of Wales zijn nog in de race voor het laatste Europese WK-ticket en dus een plek in die groep.

Voor Frankrijk begint de weg naar titelprolongatie met een wedstrijd tegen de winnaar van de intercontinentale play-off. Dat betekent dat Australië, Peru of de Verenigde Arabische Emiraten de tegenstander wordt voor Les Bleus. Denemarken, vorige week nog sparringspartner van Oranje, en Tunesië completeren Groep D.

Strijd tussen ex-wereldkampioenen
In groep E staat waarschijnlijk de interessantste ontmoeting van de groepsfase op het programma. Daar staan Spanje (winnaar in 2010) en Duitsland (winnaar in 1954, 1974, 1990 en 2014) lijnrecht tegenover elkaar. In Groep F neemt Marokko het op tegen groepshoofd België. Canada en Kroatië, de verliezend finalist van het vorige WK, zijn de andere tegenstanders. De loting van het Nederlands elftal vind je hier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.