Nederland in groepsfase WK tegen Qatar, Senegal en Ecuador

Reacties

Het Nederlands elftal is bij de loting voor de groepsfase van het WK gekoppeld aan Qatar, Senegal en Ecuador. Oranje kwam als deelnemer uit Pot 2 terecht bij het gastland uit Pot 1, de winnaar van de Afrika Cup uit Pot 3 en Ecuador uit Pot 4. Oranje speelt de eerste groepswedstrijd tegen Senegal.

Nederland in groepsfase WK tegen Qatar, Senegal en Ecuador
© Pro Shots

Bondscoach Louis van Gaal voorspelde dinsdag al - met een knipoog - welk land er uit de koker zou komen. 'Het wordt Qatar, dat denk ik. Ik heb altijd het geluk aan mijn kont hangen. Maar alle gekheid op een stokje: als je wereldkampioen wil worden, moet je van iedereen winnen. Het maakt mij niet veel uit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De groepsfase van het WK begint op 21 november in Al Khor. Op 2 december eindigt de groepsfase met de laatste duels in Groep H, waarna een dag later direct de achtste finales beginnen. De finale is op 18 december in het Lusail Iconic Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.