De WK-route van Oranje: mogelijk duel met Engeland in achtste finale

Reacties

Als Oranje de groepsfase van het WK overleeft, wacht in de achtste finale een ontmoeting met een land uit Groep B. Die poule bestaat uit Engeland, Iran, de Verenigde Staten en de winnaar van de laatste Europese play-off.

De WK-route van Oranje: mogelijk duel met Engeland in achtste finale
© Pro Shots

Om het laatste ticket vanuit Europa strijden nog drie landen: finalist Wales en halvefinalisten Oekraïne en Schotland. Door de Russische invasie in Oekraïne is de ontknoping in dat traject verplaatst naar juni.

De winnaar van Groep A duelleert in de achtste finale met de nummer twee van Poule B. Andersom neemt de runner-up van Poule A het op tegen de winnaar van Groep B.

Kijken we nog verder, dan wacht Nederland bij groepswinst mogelijk een kwartfinale tegen de winnaar van Groep C of de nummer twee van Groep D. In Groep C zitten Argentinië, Saudi-Arabië, Mexico en Polen en in Groep D houden Frankrijk, Denemarken, Tunesië en een van het drietal Verenigde Arabische Emiraten/Australië/Peru elkaar gezelschap.

Gezien de talloze scenario's heeft heel veel verder vooruitkijken niet zoveel zin. Wel alvast goed om te weten: de eindstrijd is op 18 december.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.