Wisseling van de wacht bij Real: 'Bellingham best mogelijke erfgenaam'

Reacties

Met een prijskaartje van 103 miljoen euro is Jude Bellingham de volgende Galáctico van Real Madrid. De Engelse international komt over van Borussia Dortmund en hoopt zich op het Madrileense middenveld in de basis te spelen. Volgens AS en Marca wordt dat in zijn debuutseizoen geen eenvoudige taak.

Wisseling van de wacht bij Real: 'Bellingham best mogelijke erfgenaam'
© Pro Shots

De kwaliteit spat ervan af op het middenveld van Real Madrid. Oudgedienden Luka Modric en Toni Kroos maken nog altijd de dienst uit. Dat neemt niet weg dat de jongelingen Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga en Federico Valverde een steeds belangrijkere rol spelen. Bellingham voegt zich deze zomer in dat laatste rijtje.

Marca schrijft dat Modric en Kroos komend seizoen een fundamentele rol blijven spelen in de plannen van trainer Carlo Ancelotti. Dat neemt niet weg dat de Italiaanse oefenmeester de rol van de andere middenvelders zwaarder wil laten wegen in het team. Dat geldt dus ook voor Bellingham, die in de Spaanse hoofdstad wordt gezien als een Galáctico met een toekomstige kans om de Ballon d'Or in de wacht te slepen. De Engels international moet één van de bepalende gezichten worden in het nieuwe Estadio Santiago Bernabéu.

Dan is er nog het marketingmateriaal. Bellingham is niet alleen een icoon in Engeland, maar ook een van de belangrijkste troeven van Adidas. Niet geheel toevallig is het Duitse merk ook de kledingsponsor van Real. Het is nog niet volledig bevestigd, maar verwacht wordt dat Bellingham rugnummer zeven overneemt van de vertrokken Eden Hazard. Daarbij moet worden aangetekend dat het de aanwinst vrij staat een ander nummer te kiezen.

Best mogelijke erfgenaam
AS noemt Bellingham 'de best mogelijke erfgenaam' van het oorspronkelijke middenveld Casemiro, Modric en Kroos. Volgens de Spaanse krant bezit de nieuweling de kwaliteiten van de genoemde namen. 'Hij kan ballen afpakken zoals Casemiro, het spel verdelen zoals Kroos en de bal aan zijn voet houden zoals Modric. Bellingham is een geboren leider met veel karakter.'

Nu de komst van Bellingham is bezegeld, is het volgens de Madrileense media tijd om door te schakelen naar de opvolger van Karim Benzema. De aanvoerder vertrok onverwachts naar Ittihad FC. De directie richt zijn pijlen op Harry Kane. De aanvaller van Tottenham Hotspur staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag. Troeft Real de Engelse concurrentie opnieuw af?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.