Benzema naar Al-Ittihad: Gouden Bal-winnaar tekent megacontract in Saoedi-Arabië

Reacties

Karim Benzema gaat definitief aan de slag bij Al-Ittihad. De 35-jarige aanvaller vertrok onlangs na veertien seizoenen bij Real Madrid, waar de Fransman grote successen kende. Benzema tekent voor twee jaar in Saoedi-Arabië,  met een optie voor nog een seizoen.

Benzema naar Al-Ittihad: Gouden Bal-winnaar tekent megacontract in Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Benzema had een aflopend contract bij Real en is ingegaan op een zeer lucratieve aanbieding van Al-Ittihad. De kampioen van Saoedi-Arabië schotelde de Franse vedette een contract met een jaarsalaris van naar verluidt 200 miljoen euro netto per seizoen. De houder van de Gouden Bal kon die verleiding niet weerstaan en valt in navolging van Cristiano Ronaldo voor de lokroep uit het Midden-Oosten.

Benzema en Ronaldo speelden jarenlang samen bij Real Madrid. De Fransman vormde een succesvol aanvalsduo met de Portugese goalgetter. Na diens vertrek naar Juventus in 2018 trad Benzema uit zijn schaduw en ontwikkelde zichzelf tot de belangrijkste doelpuntenmaker van De Koninklijke. In veertien seizoenen bleef de teller uiteindelijk steken op 354 goals in 648 officiële duels.

Met dat aantal hoeft Benzema alleen Ronaldo (450) voor zich te dulden op de topscorerslijst aller tijden van Real. Het zegt iets over de erfenis die de oud-speler van Olympique Lyon achterlaat. De laatste jaren had Benzema met zijn goals een groot aandeel in de successen van de Spaanse grootmacht. In totaal won hij alleen al vier landstitels en vijf Champions Leagues. Dat tijdperk is nu ten einde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.