Jude Bellingham voor meer dan honderd miljoen euro naar Real Madrid

Reacties

Jude Bellingham vertrekt naar Real Madrid. De Engelsman maakt voor een bedrag van 103 miljoen euro de overstap naar De Koninklijke, zo meldt Borussia Dortmund op de officiële website van de club. Die transfersom kan door bonussen nóg verder oplopen.

Jude Bellingham voor meer dan honderd miljoen euro naar Real Madrid
© Pro Shots

In Madrid moet Bellingham (19) de leider op het verjongde middenveld worden met secondanten Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga aan zijn zijde. Met het jonge drietal sorteert de Spaanse grootmacht voor op het naderende afscheid van Toni Kroos (33) en Luka Modrić (37). Beide middenvelders waren jarenlang spelbepalend in het maagdelijk wit, maar gaan richting de herfst van hun carrières.

Bellingham is sinds 2020 speler van Borussia Dortmund. De Duitse topclub betaalde destijds zo'n 25 miljoen euro voor de tiener aan Birmingham City. Zijn jeugdliefde besloot na zijn vertrek het rugnummer 22 nooit meer te gebruiken om 'als herinnering aan een van ons en ter inspiratie van anderen'.

Bellingham stond ook in de belangstelling van Liverpool en Manchester City. Zowel The Reds als The Citizens hoopten met de Engelse tiener een 'homeground-player' van wereldklasse vast te leggen, maar de international van The Three Lions kiest voor een toekomst in Estadio Bernabéu.

De vaste afkoopsom die Real betaalt, bedraagt 103 miljoen euro. Dit bedrag kan door bonussen nog met maximaal 30,9 miljoen euro oplopen. Real betaalde twee keer eerder in de clubgeschiedenis meer dan honderd miljoen euro voor één speler, namelijk voor Eden Hazard (115 miljoen) en Gareth Bale (101 miljoen). Beide spelers gingen uiteindelijk transfervrij weg. 

'Bellingham is in zijn eentje een heel voetbalelftal'
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.