Wijnaldum-plaaggeest samen met Dolberg en Benzema in EK-elftal

Reacties

Een mooi en gevarieerd gezelschap vormt het EK-elftal van de achtste finale. Aan de hand van de door VI uitgedeelde cijfers hebben onder anderen Yann Sommer, Karim Benzema en Tomás Holes een plek bij de beste elf gekregen.

Wijnaldum-plaaggeest samen met Dolberg en Benzema in EK-elftal
© Pro Shots

Holes is de enige speler van Tsjechië die is doorgedrongen in dit elftal, de bewaker van Georginio Wijnaldum schakelde met zijn land Oranje uit in de achtste finale en kreeg een 8 voor zijn optreden. Dat is niet het hoogste cijfer in dit elftal: Pedri, Thomas Vermaelen en Karim Benzema kregen een 8,5. Benzema is samen met Emil Forsberg van Zweden de enige speler die verkozen is in dit elftal, terwijl zijn land werd uitgeschakeld op het EK.

Ondanks een goal en meerdere gevaarlijke momenten van Forsberg (cijfer: 7,5), moest Zweden het hoofd buigen voor Oekraïne. Grote man bij dat land was voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko. Hij was goed voor een doelpunt en een assist in Glasgow en kreeg daarvoor een 8 als rapportcijfer. Ook Raheem Sterling eindigde als held van Engeland op dat cijfer.

Achterin vinden we ook de Zwitserse afvaardiging terug. Zwitserland zorgde voor een van de grootste stunts op dit toernooi door regerend wereldkampioen Frankrijk uit te schakelen. Keeper Sommer pakte de beslissende penalty van Kylian Mbappé en kon daardoor – ondanks concurrentie van Jordan Pickford en Thibaut Courtois – niet ontbreken onder de lat. Deze drie keepers kregen allemaal een 8 voor hun optredens. Landgenoot Nico Elvedi hield ondanks drie tegengoals een 7,5 over aan het duel met Frankrijk.

De grootste overwinning in de achtste finale werd geboekt door Denemarken. Wales werd in de eerste wedstrijd van de tweede ronde met liefst 0-4 opzijgezet. Kasper Dolberg, dit EK nog als wisselspeler begonnen, nam sportief revanche door de eerste twee goals te maken. Vleugelverdediger Joakim Maehle maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een eind door de 0-3 te maken.

In het algehele spelersklassement is Kevin De Bruyne zijn plek aan kop kwijt. Mede door een blessure tegen Portugal kon de sterspeler weinig uitrichten. Leonardo Spinazzola heeft inmiddels de macht gegrepen in het klassement van VI. Bekijk onder de afbeelding de toptwintig. We hebben alleen spelers meegeteld die minimaal drie keer een cijfer kregen op dit EK.

Speler Land Gemiddelde
Leonardo Spinazzola Italië 7,50
Pedri Spanje 7,38
Romelu Lukaku België 7,25
Luka Modric Kroatië 7,25
Patrik Schick Tsjechië 7,25
Manuel Locatelli Italië 7,17
Kevin De Bruyne België 7,17
Lukas Hradecky Finland 7,17
Vladimir Coufal Tsjechië 7,13
Paul Pogba Frankrijk 7,13
Domenico Berardi Italië 7,00
Steven Zuber Zwitserland 7,00
Thibaut Courtois België 7,00
Thomas Meunier België 7,00
Mikkel Damsgaard Denemarken 7,00
Tomás Soucek Tsjechië 7,00
Jorginho Italië 6,88
Breel Embolo Zwitserland 6,88
N'Golo Kanté Frankrijk 6,88
Karim Benzema Frankrijk 6,88
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.