'Koninklijk optreden Dolberg in Arena stond in de sterren geschreven'

Reacties

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zag het lot zaterdagavond aan het werk toen Kasper Dolberg uitgerekend in de Johan Cruijff Arena eindelijk weer eens schitterde voor de Deense nationale ploeg in de achtste finale tegen Wales (4-0).

'Koninklijk optreden Dolberg in Arena stond in de sterren geschreven'
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 4
Denemarken
Denemarken

Dolberg mocht verrassend in de basis beginnen omdat Yussuf Poulsen met een hamstringblessure kampte en zette Denemarken met twee goals op koers voor de kwartfinale. En dat in het stadion waar hij voor Ajax al de nodige doelpunten maakte. 'Dit stond in de sterren geschreven', zei Hjulmand dan ook op de persconferentie na afloop.

De bondscoach had al langer het gevoel dat Dolberg zijn potentie weer eens zou laten zien in de nationale ploeg. 'We hebben een topspits in Kasper Dolberg. Ik zag hem al aan het werk toen hij op twintigjarige leeftijd dat geweldige seizoen bij Ajax had en de goals erin ramde. Toen zag ik al een aanvaller met een geweldige potentie.'

Inmiddels is Dolberg 23 jaar oud en heeft hij mede door blessures een moeizaam seizoen achter de rug bij OGC Nice, waar hij pas de laatste twee maanden van het seizoen weer regelmatig speelde en op zes goals eindigde. Toch hield Hjulmand vertrouwen in de 28-voudig international. En dat betaalde zich zaterdagavond dubel en dwars uit.

'We speelden in een andere samenstelling en dat pakte ook goed uit. Maar met de energie die Kasper had opgespaard, was het voorbestemd dat hij zou schitteren hier in de Johan Cruijff Arena. Zijn eerste goal was waanzinnig afgerond, het was een koninklijke prestatie van Kasper', besloot de bondscoach over de man van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.