Bijzondere rol voor voormalig PSV'er Hazard in Belgische kraker

Anderlecht heeft zichzelf een goede dienst bewezen bij Club Brugge. De Brusselaren wonnen het duel met 1-2 in de blessuretijd. Tijdens het Belgische topduel was een grote hoofdrol weggelegd voor Thorgan Hazard.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Het duel tussen Club Brugge en Anderlecht was er een tussen de nummer drie en twee op de ranglijst van de Jupiler Pro League. De thuisclub trad aan met Bjorn Meijer in de hoop van het Anderlecht van Kasper Dolberg te kunnen winnen. Een week eerder eindigde de derby met Cercle Brugge nog in 1-1.

In een bijzonder sfeervol Jan Breydelstadion gingen Club Brugge en Anderlecht van start. Na enkele speldenprikjes van Blauw-Zwart leken de bezoekers op voorsprong te komen. Anders Dreyer dacht tot scoren te komen voor de club uit Brussel, maar tijdens een eerder moment was er buitenspel geconstateerd. De ongelukkige was Hazard en dat zou niet de laatste keer zijn deze middag.

Waar het doelpunt aan de ene kant uitbleef, viel deze goal wel aan de andere kant. Club Brugge kwam na een kleine twintig minuten op voorsprong door Ferran Jutglà. De voormalig speler van FC Barcelona werd goed in stelling gebracht door Hans Vanaken en kon makkelijk binnen werken.

Enkele minuten na de openingstreffer leek Anderlecht de stand alweer snel gelijk te trekken. Dolberg werd weggestoken door Hazard en kwam tot scoren, maar opnieuw ging er een streep doorheen. De Belg beroerde de bal in zijn aanname met de hand en dat werd geconstateerd door de VAR, waardoor ook die goal werd afgekeurd.

Hazard beleefde tot aan de rust dus een ongelukkige middag, en ook in de tweede helft was er een hoofdrol voor hem weggelegd. De voormalig speler van PSV miste een opgelegde kans op de gelijkmaker door naast te koppen. Tien minuten voor tijd kwam echter alsnog de 1-1 op het scorebord. Hazard gaf de assist op de ingevallen Luis Vazquez en in de blessuretijd werd het nog mooier voor Anderlecht. Nilson Angulo gleed de winnende binnen op aangeven van Dreyer.

Door de overwinning neemt Anderlecht flink afstand van Club Brugge. De Paars-Witten gaan in de achtervolging op koploper Union Sint-Gilles, dat later op de middag nog in actie komt tegen Standard Luik.