Dolberg voelde zich thuis in de Johan Cruijff Arena

Reacties

Kasper Dolberg had al een voorgevoel dat hij en Denemarken goed gingen presteren in de Johan Cruijff Arena. Uiteindelijk was de voormalig spits van Ajax de grote man in de ruime overwinning op Wales.

Dolberg voelde zich thuis in de Johan Cruijff Arena
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 4
Denemarken
Denemarken

Dolberg kreeg al een goed gevoel tijdens de warming-up. Ondanks de moeite die de fans uit Denemarken moesten doen om naar Amsterdam te komen, reisden veel fans af naar de hoofdstad van Nederland. 'Ik voelde het al toen we het veld betraden en alle rode shirts zagen op de tribune. Het voelde als een thuiswedstrijd, al helemaal in een stadion dat voor mij zo speciaal is', doelt Dolberg op de jaren die hij in Amsterdam doorbracht.

Scoren deed Dolberg vaak in het Ajax-shirt, nu was het ook weer eens raak voor de nationale ploeg van Denemarken. De spits bleef de eerste twee EK-wedstrijden nog op de bank, maar nam sportief revanche. 'Het helpt als je scoort, maar het is ook makkelijk om dat te doen als je terugkeert in zo'n elftal', aldus Dolberg. 'We hebben een heel sterke spelersgroep, ik ben er trots op dat ik daar deel van uit mag maken.'

Denemarken is in vorm, beseft Dolberg. 'We maken vier goals, dat is behoorlijk goed. Als we blijven scoren en goed blijven verdedigen ziet het er goed uit voor ons.' Mogelijk treft Denemarken in de volgende ronde Oranje, dan moet het Nederlands elftal zondag wel zien te winnen van Tsjechië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.