België tussen hoop en vrees: race tegen de klok voor De Bruyne en Hazard

Reacties

Roberto Martínez, bondscoach van België, heeft een hoopvolle update gegeven over de blessures van Kevin De Bruyne en Eden Hazard. De coach gaf aan dat er een kans bestaat dat het tweetal in de kwartfinale van het EK tegen Italië gewoon meedoet.

België tussen hoop en vrees: race tegen de klok voor De Bruyne en Hazard
© Pro Shots
België
België
1 - 2
Italië
Italië

'Zowel bij De Bruyne als Hazard is het positief', zo viel Martínez maar meteen met de deur in huis op de persconferentie op de dag na de zege op Portugal in de achtste finale van het EK. 'Ze blijven bij de groep en hebben geen structurele schade, maar het wordt een race tegen de klok. Vrijdag is de volgende wedstrijd al en om ze allebei volledig fit te krijgen, wordt moeilijk. Als we de halve finale halen, kunnen ze sowieso spelen. De kans is echt 50/50', aldus de bondscoach van De Rode Duivels​​​​​​​.

De Bruyne en Hazard vielen allebei uit in de achtste finale tegen Portugal. De Bruyne met pijn aan de enkel, Hazard met hamstringklachten. Martínez legde uit waarom hij Hazard pas in de 87ste minuut naar de kant haalde, ondanks de blessurehistorie van de speler van Real Madrid: 'Dit is een knock-outfase en hij speelde zijn beste wedstrijd in twee jaar tijd. We werken niet met glazen bollen, anders hadden we hem achteraf eerder kunnen wisselen. Hij speelde enorm slim en hij wist zijn teamgenoten steeds te vinden. Dan wissel je hem niet zomaar.'

Martínez baalde wel van het felle spel van de Portugezen tegen België: 'Daardoor kwam de blessure ook. Ik vind het teleurstellend dat Portugal zo veel overtredingen mocht maken zonder geel te krijgen. Felix Brych is heel ervaren, maar ik begrijp dat het voor de arbiter ook een moeilijke wedstrijd was.'

Italië
Vrijdag om 21.00 uur wacht de kwartfinale voor België tegen Italië, het land dat veel indruk maakte dit toernooi: 'Italië verdedigt heel goed en is ook enorm goed aan de bal. Ze zijn 31 wedstrijden ongeslagen, maar we kijken uit naar deze uitdaging. We hebben tegen Portugal ook al een serieuze uitdaging tot een goed einde gebracht en die wedstrijd heeft wel aangetoond dat we veel meer in de ploeg hebben dan talent alleen', aldus Martínez, die dus hoopt op het meespelen van De Bruyne en Hazard, maar wel aangaf dat Simon Mignolet het EK heeft moeten verlaten met een blessure.

Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.