West Ham United-smaakmaker geeft gehoor aan Jamaicaanse lokroep

Reacties

Michail Antonio heeft op dertigjarige leeftijd voor een interlandloopbaan bij Jamaica gekozen, zo is bevestigd tegenover Sky Sports. De West Ham United-aanvaller heeft de hoop op een oproep voor de Engelse nationale ploeg opgegeven.

West Ham United-smaakmaker geeft gehoor aan Jamaicaanse lokroep
© Pro Shots

Antonio werd zowel onder de huidige bondscoach Gareth Southgate als onder Sam Allardyce al eens opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg, maar tot een debuut kwam het nooit. Hij zat in november 2016 voor het laatst bij de selectie. Dit seizoen lonkte opnieuw een kans om in actie te komen voor The Three Lions. Veel concurrenten kregen te maken met blessures, maar Antonio werd ondanks zijn sterke prestaties in de Premier League niet opgeroepen.

Het geduld van Antonio is op. De aanvaller die dit seizoen alweer op zeven goals en drie assists staat in de Premier League wil op regelmatige basis interlands spelen. Hij is voor Jamaica speelgerechtigd omdat zijn ouders daar vandaan komen. Antonio werd zelf geboren in Londen.

De nationale ploeg van Jamaica kwam één keer op een WK in actie, dat was in 1998. Antonio gaat zeer waarschijnlijk samenspelen met Bayer Leverkusen-aanvaller Leon Bailey, de sterspeler bij de Jamaicanen. De Jamaicaanse bond wil graag doorpakken en de selectie verder versterken, met als doel onder meer het WK in 2022 te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.