Norwich City keert na één seizoen weer terug naar het Championship. West Ham United en Watford deden uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie uit de Premier League.

Norwich City
0 - 4
West Ham United

Eigenlijk geloofde niemand bij Norwich City er voor de 35ste speelronde nog in. Al was degradatie nog wel te ontlopen, cijfermatig gezien. 'Laten we eerlijk zijn: zelfs als we de laatste vier wedstrijden zouden winnen is het niet voldoende om in de Premier League te blijven', zei manager Daniel Farke van Norwich City in aanloop naar het thuisduel met West Ham United. 'We weten dat het niet meer in onze handen ligt en we accepteren de situatie.'

Om daaraan toe te voegen: 'Maar we zijn niet minder gemotiveerd, hoor. We willen het seizoen op een goede manier afmaken.' Dat was echter geen moment te zien. De elf op het veld leken het allemaal te geloven en dus kon West Ham eenvoudig drie punten bijschrijven. Drie punten die de Londense club goed kan gebruiken, want West Ham stond zelf ook maar drie punten boven de streep. Dankzij Michail Antonio zette het echt een goede stap richting handhaving.

Al in de elfde minuut opende Antonio van dichtbij de score nadat een hoekschop via Issa Diop ineens voor zijn voeten kwam en op slag van rust verdubbelde hij de voorsprong van de bezoekers met zijn specialiteit. De aanvaller kopte een vrije trap van Mark Noble achter doelman Tim Krul. Het betekende zijn zestiende kopdoelpunt in de Premier League. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist, maar de honger van Antonio nog niet.

Negen minuten na rust maakte Antonio zijn derde van de middag, waardoor hij voor het eerst een hattrick maakte in de Premier League. En daar bleef het niet bij, want Antonio maakte in de 74ste minuut ook nog 0-4. De aanvaller is daarmee de eerste speler van West Ham United die vier keer scoorde in de Premier League. Het leverde hem een publiekswissel zonder publiek op. Norwich City degradeerde door de 0-4 met het schaamrood op de kaken voor de vijfde keer in de clubhistorie uit de Premier League. En dat is een record.

Watford
Watford
2 - 1
Newcastle United

Watford stond met nog vier duels voor de boeg op gelijke hoogte met West Ham United. Alleen het doelsaldo was net iets minder dan de Londense club. De voorsprong op AFC Bournemouth was ook drie punten en dus was een overwinning op Newcastle United zeer welkom. De bezoekers speelden helemaal nergens meer om, maar kwamen in de 23ste minuut wel op voorsprong via Dwight Gayle. De aanvaller had voor de coronabreak niet gescoord in twaalf duels, maar maakte nu al zijn derde doelpunt in vijf wedstrijden.

Zeven minuten na rust kwam Watford op gelijke hoogte door een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Matt Ritchie op Kiko Femenia. Troy Deeney maakte geen fout en trok de stand gelijk. En tien minuten voor tijd mocht Deeney opnieuw aanleggen van elf meter nadat Ismaïla Sarr onderuit ging na een duel met Javi Manquillo. De spits faalde niet en met zijn zeventiende benutte penalty namens Watford in de Premier League zorgde hij voor 2-1.

Daarbij bleef het op Vicarage Road, waardoor Watford net als West Ham United erg goede zaken doet in de strijd tegen degradatie. Nummer achttien AFC Bournemouth heeft een achterstand van zes punten op de twee, maar speelde een wedstrijd minder.