Wilde plannen in Jamaica: zo willen de Reggae Boyz naar het WK in Qatar

Reacties

Jamaica is een vrij onopvallende speler in het wereldvoetbal, maar bondsvoorzitter Michael Ricketts doet er alles aan om daar verandering in te brengen. Met verschillende spelers die actief zijn in de twee hoogste divisies van Engeland aast Ricketts op deelname aan het WK van 2022 in Qatar.

Wilde plannen in Jamaica: zo willen de Reggae Boyz naar het WK in Qatar
© Pro Shots

Jamaica deed in de geschiedenis pas één keer mee aan een WK, in 1998, en strandde destijds in de groepsfase. The Reggae Boyz staan momenteel 47ste op de FIFA-wereldranglijst (een plekje boven Schotland) en snakken naar een nieuwe WK-deelname. Ricketts heeft hier zijn persoonlijke missie van gemaakt en is op zoek gegaan naar spelers die zijn land zouden kunnen helpen.

De Jamaicaanse bondsvoorzitter is nu tot een shortlist gekomen met verschillende spelers uit de Premier League en het Championship. Jongens als Michail Antonio (West Ham United, foto boven), Mason Holgate (Everton) en Nathan Redmond (Southampton) werden weliswaar geboren in Engeland, maar zouden in aanmerking kunnen komen voor een Jamaicaans paspoort.

Ricketts heeft ook toptalenten Demarai Gray (Bayer Leverkusen) en Max Aarons (Norwich City) op zijn lijstje staan. Laatstgenoemde moet volgens de bondsvoorzitter 'nog wel even' overtuigd worden. De 21-jarige Aarons is ook in beeld bij het Engelse nationale elftal, maar bondscoach Gareth Southgate heeft een ongelooflijk luxeprobleem als het gaat om zijn rechtsbackpositie.

Volgens Ricketts heeft hij al behoorlijk wat succes geboekt. 'Liam Moore heeft zijn paspoort al en Isaac Hayden heeft ons zelf opgebeld om zijn intentie om voor Jamaica te spelen kenbaar te maken', claimde de bondsvoorzitter in gesprek met SportMax. 'Veel van die andere jongens op de lijst zitten nu in het proces om een paspoort aan te vragen.' Ricketts geeft aan dat dit vanwege de coronapandemie wat langer duurt dan gebruikelijk, maar rekent op een goede afloop.

'We hebben goede hoop dat we de paspoorten voor deze heren snel in orde kunnen maken', aldus Ricketts. 'De gesprekken zijn gaande.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.