Welbeck de grote man bij opgeleefd Arsenal

Arsenal heeft zondagmiddag in de Premier League gewonnen van Southampton. Dankzij twee treffers van Danny Welbeck werd het 3-2 voor The Gunners.

Na een beroerde serie wedstrijden had Arsenal de juiste vorm de laatste weken weer te pakken. De ploeg van manager Arsène Wenger won zijn laatste vijf officiële duels, met de klinkende 4-1 Europa League-zege op CSKA Moskou van donderdag als uitschieter. Toch waren het de bezoekers die de score openden. Shane Long tikte een voorzet van Cedric Soares bij de eerste paal binnen.

Arsenal stelde binnen tien minuten orde op zaken. Danny Welbeck legde de bal met heel veel gevoel klaar voor Pierre-Emerick Aubameyang die de bal langs doelman Alex McCarthy schoof: 1-1. Het was alweer de zesde Premier League-treffer voor de Gabonees sinds zijn overstap naar Arsenal. Vijf daarvan maakte hij in zijn laatste vier competitiewedstrijden.

Kort voor rust was Welbeck zelf de gevierde man. De Engelsman, die speelde omdat Mesut Özil rust kreeg, kwam naar binnen en schoot via het been van Maya Yoshida raak: 2-1. Southampton kon zich een nederlaag niet permitteren in de strijd tegen degradatie en dus bracht manager Mark Hughes spits Charlie Austin in voor verdediger Yoshida.

Het bleek een goude wissel, want nog geen minuut na zijn entree had Austin de bal er al in liggen: 2-2. Een domper voor Arsenal, maar de Londenaren leken niet veel later op 3-2 te komen. Jack Wilshere legde de bal uitstekend terug op Welbeck, die voor leeg doel kon inschieten, maar de bal volledig verkeerd raakte. In de 83ste minuut haalde de 27-jarige spits alsnog zijn gram met een rake kopbal bij de tweede paal. In de slotfase pakten Mohamed Elneny en Jack Stephens nog rood.

Arsenal staat door de zege op Southampton steviger op de zesde plaats, Burnley heeft nu weer vijf punten achterstand. The Saints staan nog steeds achttiende, onder de degradatiestreep, maar hebben nog wel een duel te goed om het gat van drie punten met Crystal Palace te dichten.

Samenvatting Europa League: Arsenal - CSKA Moskou