Hakbal Ramsey absoluut hoogtepunt bij overtuigende zege Arsenal

Arsenal heeft de eerste stap richting de halve finale in de Europa League gezet door CSKA Moskou thuis met 4-1 te verslaan. Aaron Ramsey zorgde donderdagavond voor het absolute hoogtepunt van de avond in een flitsende eerste helft.

Arsenal zag in de beginfase een goal van Ramsey afgekeurd worden wegens buitenspel, maar niet veel later was het alsnog raak. Héctor Bellerín gaf een lage voorzet die Ramsey in het dak van het doel schoot. De voorsprong van The Gunners duurde echter niet lang. Aleksandr Golovin zorgde met een prachtige vrije trap voor de gelijkmaker.

Vervolgens ging Arsenal pas echt los. Alexandre Lacazette maakte er uit een strafschop 2-1 van na een overtreding van Georgi Schennikov op Mesut Özil, die even later de assist gaf op waarschijnlijk de mooiste treffer van de avond. Ramsey werkte zijn voorzet met een hakbal in de lucht achter keeper Igor Akinfeev. Het toen al lamgeslagen CSKA kreeg voor rust nog een dreun toen Lacazette er op aangeven van Özil ook nog 4-1 van maakte.

De tweede helft was een stuk minder sprankelend. Ramsey schoot al vroeg over en aan de andere kant stuitte Pontus Wernbloom (ex-AZ) op keeper Petr Cech. Akinfeev redde ook nog op een poging van Özil en Ramsey raakte in de slotfase de paal.

De return is volgende week donderdag om 21.05 uur.

Samenvatting: Arsenal wint ruim mede dankzij geniale hakbal Ramsey