Weghorst en co doen onttroond Gladbach op valreep extra pijn

Reacties

VfL Wolfsburg heeft de zaterdag afgezette koploper Borussia Mönchengladbach zondag verrast. Een late treffer besliste het duel in de Volkswagen Arena.

Weghorst en co doen onttroond Gladbach op valreep extra pijn
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach beleeft een prima Bundesliga-seizoen. De aanhang wil echter zeker niet te vroeg juichen, ook al zijn de prestaties van dit seizoen aanleiding genoeg te durven dromen van de eerste Duitse titel sinds 1977. Het verleden heeft de fans van Die Fohlen geleerd rekening te houden met een andere afloop. De vliegende Veulens vergaloppeerden zich immers vaak.

Tegen VfL Wolfsburg kon de ploeg van trainer Marco Rose dat pessimisme logenstraffen, maar het werd juist een bevestiging. Want in de Volkswagen Arena moest Gladbach een nederlaag slikken, waardoor het de koppositie heeft moeten afstaan aan RB Leipzig.

Nota bene Xaver Schlager was het die Die Fohlen als eerste pijn deed. De 22-jarige Oostenrijker, die voor eerst in de Bundesliga een basisplaats had sinds augustus, speelde afgelopen seizoen immers onder Rose bij RB Salzburg. Hij dwong Gladbach met zijn fraaie schot in de korte hoek in de dertiende minuut tot een inhaalrace.

Binnen enkele minuten had die al de gelijkmaker van Breel Embolo opgeleverd. Gladbach had echter een zege nodig om de koppositie te heroveren, maar bleef met lege handen achter. In blessuretijd werd Maximilian Arnold de matchwinner. Na een verloren kopduel van Wout Weghorst kwam de bal voor zijn voeten, waarna de middenvelder met een volley Die Wölfe in een feeststemming bracht.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.