Weergaloze Pogba en Rashford leiden herboren United naar volgende winst

Reacties

Manchester United blijft maar winnen onder interim-manager Ole Gunnar Solskjaer. The Red Devils lieten de fans op Old Trafford genieten van de wedstrijd tegen AFC Bournemouth, met hoofdrollen voor Paul Pogba en Marcus Rashford.

Weergaloze Pogba en Rashford leiden herboren United naar volgende winst
Manchester United
Manchester United
4 - 1
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

De cijfers onder Solskjaer zijn veelzeggend. Waar Manchester United onder José Mourinho in zeventien wedstrijden slechts 29 keer scoorde, hebben de supporters in de laatste drie competitieduels al twaalf keer kunnen juichen. Ook Paul Pogba, die naar verluidt een belabberde relatie had met Mourinho en regelmatig op de bank zat, oogt als herboren: hij was in de laatste drie duels goed voor vier goals en drie assists. Onder Mourinho waren dat in veertien wedstrijden drie treffers en drie beslissende voorzetten.

Twee van die vier doelpunten maakte Pogba zondagavond tegen Bournemouth. De Fransman heeft van Solksjaer een vrije rol als aanvallende middenvelder gekregen en vult dat fantastisch in. Na een werkelijk weergaloze actie van Rashford, die twee man waaronder Nathan Aké volledig te kijk zette, gleed Pogba de bal al in de vijfde minuut bij de tweede paal binnen.

Manchester United bleef massaal de aanval zoeken, waarbij Pogba en Rashford de absolute uitblinkers waren. In de 33ste minuut kopte Pogba een afgemeten voorzet van Ander Herrera binnen voor de 2-0. Daarmee was het nog niet gedaan, want ook Anthony Martial liet zich gelden. De linksbuiten kwam vanaf de rechterflank naar binnen en legde de bal met buitenkant voet panklaar voor Rashford: 3-0.

AFC Bournemouth kwam uit geslagen positie toch nog terug tot 3-1. In de extra tijd kopte Aké, die eerder in het duel geen strafschop kreeg waar hij wel recht op leek te hebben, raak uit een voorzet van David Brooks. Het doelpunt van de Oranje-international deerde Manchester United totaal niet: de ploeg was ook in de tweede helft heer en meester.

Martial, Pogba en Rashford lieten flinke kansen onbenut. Voor chagrijn zorgde dat niet op de tribunes. De fans zagen een United dat knokte en frivool speelde. Solskjaer is erin geslaagd in korte tijd het plezier terug te brengen in het spel van de topclub. Opvallend is dat uitgerekend de spelers die onder Mourinho nauwelijks uit de verf kwamen - Pogba, Martial en Rashford - de smaakmakers zijn.

Een andere verguisde Mancunian, Romelu Lukaku, maakte twintig minuten voor tijd zijn rentree na blessureleed en een korte periode vrijaf. De Belg werd na enkele ongelukkige acties in de afgelopen maanden flink op de hak genomen in Engeland, maar bewees het voetballen nog niet verleerd te zijn. Uit een fraaie pass van Pogba schoot Lukaku, wiens buitenspelpositie niet werd opgemerkt door de arbitrage, koud in het veld de 4-1 binnen.

De ruime overwinning kreeg nog wel een vervelend randje. Een onbehouwen actie van Eric Bailly op Ryan Fraser leverde eerstgenoemde volledig terecht een directe rode kaart op. Toch bleef de glimlach aanwezig op Old Trafford. Dat United na afloop eens niet met gefluit maar met een staande ovatie het veld verliet, zegt alles over de totale metamorfose die de ploeg heeft ondergaan sinds het ontslag van Mourinho.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.