Weer een dreun voor Van den Brom: Lang voltrekt vonnis

Het RC Genk van coach John van den Brom is in de achtste finale van het Belgische bekertoernooi uitgeschakeld door Club Brugge, de club die zondag ook al te sterk was. Woensdagavond waren er penalty's nodig voor de ploeg van Nederlanders Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost.

Genk
Genk
ns
3 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Zondag was Blauwzwart mede dankzij een hoofdrol van Noa Lang in de competitie nog met 2-3 te sterk voor Genk in de Luminus Arena. Woensdag was revanche zeer welkom, niet in de laatste plaats vanwege de flink toegenomen druk op Van den Brom. Met Genk bezet hij in de competitie de flink tegenvallende tiende plaats, waardoor er al over zijn ontslag gesproken werd. Het bekertoernooi, dat vorig seizoen gewonnen werd, moest opnieuw de reddingsboei vormen.

Wat dat betreft was de start zeer tegenvallend voor Van den Brom, die doelman Maarten Vandevoordt had vervangen door Tobe Leysen. Éder Balanta schoot de bal in de zevende minuut in de bovenhoek: 0-1. Nog voor rust draaide de thuisploeg het helemaal om. Kristian Thorstvedt zorgde na een half uur voor 1-1 en op slag van rust maakte Joseph Paintsil de 2-1.

In het tweede bedrijf toonde ook Club Brugge, dat met de veelbesproken Vormer en Lang in de basis was gestart, veerkracht. Charles De Ketelaere zorgde tot twee keer toe voor een gelijke stand. Eerst maakte hij de 2-2 en na weer een goal van Paintsil dwong de jonge Belg in de 89ste minuut een verlenging af.

In die verlenging werd niet gescoord, maar maakte Bas Dost bij Club Brugge zijn entree als invaller. De spits zette in de penaltyserie ook de toon door de eerste strafschop van de gasten te benutten. Omdat Patrik Hrosovsky faalde en alle andere penalty's raak werden geschoten, was het laatste woord aan Lang. De Oranje-international, die zondag zijn treffer vierde met een veelbesproken gebaar, deed wat hij moest doen en kegelde Van den Brom & co uit het bekertoernooi.