Belgische salonremise krijgt staartje: twee spelers geschorst

Reacties

Nicolas Madsen (Westerlo) en Joris Kayembe (RC Genk) krijgen elk twee wedstrijden schorsing voor hun rol in de veelbesproken salonremise tussen hun clubs, halverwege maart. Dat is het oordeel van het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) in België.

Belgische salonremise krijgt staartje: twee spelers geschorst
© Pro Shots
Westerlo
Westerlo
1 - 1
Genk
Genk

Het waren opmerkelijke beelden op de laatste speeldag van de reguliere competitie in België: Westerlo en Genk stopten in de laatste minuten met voetballen en namen vrede met een puntje, genoeg om de respectievelijke doelstellingen mee te verwezenlijken. Westerlo-trainer Rik De Mil moest het akkoordje daags na het duel al met zijn baan bekopen, en al snel werd duidelijk dat het ook een tuchtrechtelijk staartje zou krijgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In eerste instantie was de eis om alle spelers te beboeten die op dat moment nog op het veld stonden. Dat is niet gebeurd, alleen Madsen en Kayembe moeten twee wedstrijden toekijken, vermoedelijk voor de fase waarin de twee het wel heel erg bont maakten. 'Het Disciplinair Comité tilt enorm zwaar aan deze laakbare houding van beide spelers. De bewuste fase was een regelrechte aanfluiting van alles wat met de vereiste competitiviteit en integriteit van de voetbalsport te maken heeft', oordeelt het DCP.

De clubs krijgen een boete van elk 7.500 euro, trainers De Mil en Wouter Vrancken van Genk worden berispt, net als beide aanvoerders. Genk heeft inmiddels laten weten de straf te aanvaarden, Westerlo reageerde nog niet. De straffen gaan overigens pas volgende week in. Kayembe mist Genk – Anderlecht en Club Brugge – Genk, Madsen moet brommen tijdens Westerlo – Standard Luik en Westerlo – OH Leuven.

Vorig weekend was AA Gent, het voornaamste slachtoffer van de salonremise, op bezoek in Westerlo. Gent won, en stak daarna op gevatte de wijze met De Kemphanen.

Burgess
Nog meer nieuws van de Belgische tuchtcommissie: Christian Burgess van Union Saint-Gilloise krijgt geen extra schorsing voor de opmerkelijke rode kaart die hij kreeg tegen Genk. Burgess is met de ene wedstrijd schorsing van het voorbije weekend al genoeg gestraft, zo luidt het oordeel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Westerlo
Meer over Westerlo
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer Madsen
Meer over Madsen
Meer J. Kayembe
Meer over J. Kayembe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.