Belgisch bondsparket vordert boete voor alle spelers bij Westerlo tegen Genk

Reacties

Het Belgische bondsparket heeft zich uitgesproken tegen de salonremise van Westerlo en Racing Genk. De ploegen baarden op zondag 17 maart opzien door in de laatste minuten van de wedstrijd de bal rond te laten gaan, zonder dat beide ploegen meer wilden scoren. Het bondsparket vordert een boete voor alle spelers die op dat moment op het veld stonden.

Belgisch bondsparket vordert boete voor alle spelers bij Westerlo tegen Genk
© Pro Shots
Westerlo
Westerlo
1 - 1
Genk
Genk

Het waren opmerkelijke beelden uit België. Minutenlang lieten de ploegen de bal rondgaan zonder ook maar enige druk van de tegenstander te ervaren. Westerlo en Genk gooiden het op een akkoordje. De thuisploeg had immers aan een punt genoeg om de play-offs tegen degradatie te ontlopen en de bezoekers plaatsten zich met een punt juist voor de kampioenspoule.

De Belgische bond kondigde al aan dat er een onderzoek was gestart. Nu heeft het bondsparket een boete gevorderd voor alle 21 spelers die op dat moment op het veld stonden, plus de twee hoofdcoaches. Geluk voor Genk-speler Christopher Bonsy Baah, die al met rood van het veld was gestuurd. De ploegen riskeren een totale boete van vijftigduizend euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het bondsparket trapt een open deur in als het stelt dat dit een aanfluiting was', viel te lezen in een verklaring. 'Dit is een vorm van flagrant spelbedrog, waarbij toeschouwers en andere ploegen simpelweg belazerd werden. Dit komt het imago van de Belgische voetbalbond en de Pro League niet ten goede.' De datum van oproeping moet het Disciplinair Comité nog vastleggen. Mogelijk is dat op dinsdag 2 april.

Voor Westerlo-coach Rik De Mil is de mogelijke boete extra zuur. Hij werd door zijn club al ontslagen wegens de salonremise. Daar komt dus wellicht nog een boete bovenop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.