Genk deelt mokerslag uit aan Anderlecht in Belgische kampioensrace

Anderlecht heeft verzuimd om de concurrentie op een grotere achterstand te zetten. Het verloor zaterdag met 2-1 van KRC Genk en die nederlaag is een mokerslag voor Anderlecht.

Genk
Genk
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht ging het duel met Genk als koploper in en had de thuisploeg bij winst op een achterstand van tien punten kunnen zetten in de kampioensronde. Anderlecht leek bevangen door spanning, want Genk was de gehele wedstrijd de baas. Al na een kwartier spelen viel de 1-0 van Genk. Bilal El Khannous zette een aanval op en vond ploeggenoot Zakaria El Ouahdi, die op zijn beurt Tolu Arokodare bediende: 1-0.

Genk had de wedstrijd voor rust al moeten beslissen, omdat Anderlecht zoekende was en geen vuist wist te maken. Ook spits Kasper Dolberg was onzichtbaar. In de tweede helft herhaalde zich hetzelfde spelbeeld: Anderlecht was onzeker, Genk de bovenliggende partij. De 2-0 leverde dat echter niet op, ondanks dat Genk meerdere kansen daartoe kreeg.

Geheel tegen de verhouding in wist Anderlecht in de slotfase de boel toch recht te trekken. Omdat Mark McKenzie uitgleed, kon Thomas Delaney met de bal aan de haal. Uiteindelijk was doelman Maarten Vandevoordt kansloos op een schot van Anders Dreyer. Diep in de slotfase kreeg Genk de uitgelezen mogelijkheid om de kampioensrace weer op zijn kop te zetten. Killian Sardella maakte hands en daardoor mocht Genk vanaf elf meter aanleggen. Invaller Andi Zeqiri durfde het aan en faalde niet.

Voor Anderlecht wacht nu een dubbele ontmoeting met Cercle Brugge. Op 11 mei treffen Anderlecht en Genk elkaar opnieuw. Nummer twee Union Sint-Gillis kan zondag bij winst op Club Brugge op één punt komen.