'Botsing' met Belgische arbiter levert wonderlijk tafereel en rode kaart op

Reacties

Westerlo-aanvaller Romeo Vermant is pas twintig jaar, maar zal in zijn resterende carrière vast geen nog opmerkelijkere rode kaart krijgen dan zaterdag tegen KV Mechelen. De zoon van voormalig Belgisch international Sven Vermant kreeg het aan de stok met de scheidsrechter Arthur Denil.

'Botsing' met Belgische arbiter levert wonderlijk tafereel en rode kaart op
© Eleven Sport
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vermant leek met Westerlo een mooie avond tegemoet te gaan in het AFAS Stadion. De huurling van Club Brugge hielp de bezoekers na 28 minuten op 0-2, maar moest nog voor het rustsignaal na twee razendsnelle gele kaarten naar de kleedkamer.

Binnen vier seconden trok Denil twee keer geel voor Vermant. Eerst vond de scheidsrechter dat Vermant hinderlijk in de weg stond bij een vrije trap van Mechelen en vervolgens botste de twee tegen elkaar toen Denil weg wilde lopen. Vermant was zich van geen kwaad bewust, maar volgens de arbiter was ook bij dat tweede moment opzet in het spel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mechelen wist met een man meer in de tweede helft de wedstrijd compleet te kantelen: de thuisclub won uiteindelijk met 3-2, mede door een laat eigen doelpunt van Westerlo-verdediger Ravil Tagir. Mechelen blijft door de overwinning meedoen in de strijd om een ticket voor de Conference League van volgend seizoen.

Za 13 apr.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.