Waarom Schmidt geen spijt heeft van reserverol Gakpo tegen Twente

Trainer Roger Schmidt heeft er geen spijt van dat hij Cody Gakpo zaterdagavond maar een helft liet meedoen tegen FC Twente (3-3). Na de entree van de 22-jarige aanvaller maakte PSV de 3-1 achterstand in de tweede helft nog goed.

FC Twente
FC Twente
3 - 3
PSV
PSV

Zonder Gakpo stond PSV na 25 minuten met 3-0 achter in Enschede, de slechtste start van de Eindhovenaren in een Eredivisie-duel sinds 1994. Nadat Joey Veerman tien minuten voor rust voor de aansluitingstreffer had gezorgd, was het Gakpo die de comeback in de 53ste minuut verder gestalte gaf met zijn negende competitiegoal. Toch had Schmidt geen spijt dat hij de 22-jarige vleugelspits buiten de basis had gelaten.

'Nee, we hebben zelfs een risico genomen door hem 45 minuten te laten spelen', zei Schmidt zaterdagavond op de persconfererentie. 'En we hebben ook een risico genomen met André, Jordan en Ibrahim. Het was echt niet eenvoudig om een basisopstelling te maken. En als het wedstrijdverloop ernaar was geweest, dan had Cody niet gespeeld. Maar we hadden Cody nu nodig. Het was niet verstandig om nog meer risico te nemen.'

Lees op VI PRO het volledige relaas van Schmidt op de persconferentie.