Gakpo blikt terug op 'frustrerende avond' in Enschede en steunt Drommel

Cody Gakpo begon zaterdag bij PSV op de bank tegen FC Twente en zag hoe de Tukkers binnen een half uur spelen op een 3-0 voorsprong kwamen. Mede door de entree van Gakpo wisten de Eindhovenaren in de tweede helft alsnog een punt uit het vuur te slepen.

FC Twente
FC Twente
3 - 3
PSV
PSV

'Het was frustrerend om de eerste helft toe te kijken, met drie goals binnen het half uur', zei Gakpo na het spectaculaire duel in Enschede bij ESPN. 'Zoiets mag ons niet gebeuren. Ik weet niet wat er gebeurde. We waren slordig, niet scherp in de duels en we verloren vrijwel iedere tweede bal.'

'We doen het niet goed, maar we moeten analyseren wat er echt misging. Daar kan ik op dit moment nog niet veel over zeggen', aldus Gakpo, die in de tweede helft binnen de lijnen kwam en de 3-2 maakte. Later zag hij nog een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel.

In de blessuretijd maakte Olivier Boscagli de 3-3. Na de forse achterstand herpakte PSV zich, maar niet voldoende om het gat met Ajax niet groter te zien worden. 'We hebben het in de tweede helft eigenlijk nog prima gedaan, maar als we echt in de titelrace willen blijven, moeten we niet zo spelen als vanavond. We hebben het nagelaten om weer aan te haken bij Ajax.'

Gakpo steunde keeper Joël Drommel, die tegen zijn ex-werkgever Twente geen sterke indruk maakte. 'Iedereen maakt soms fouten, dat moeten we accepteren. Daarin moeten we hem steunen en als team weer reageren', aldus de aanvoerder van PSV. Het gat met koploper Ajax is door het gelijkspel opgelopen naar vier punten.