Wanvertoning PSV in Grolsch Veste: slechtste start in deze eeuw

PSV is rampzalig begonnen aan het uitduel met FC Twente. De huidige nummer twee in de Eredivisie, dat de jacht op koploper Ajax wilde vervolgen, keek na 25 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Dat was de slechtste start van PSV in deze eeuw.

FC Twente
FC Twente
3 - 3
PSV
PSV

PSV wist voor het duel in Enschede dat Ajax al een overwinning had geboekt bij FC Groningen en moest dus in de achtervolging bij de Amsterdammers. Twente bleek in het eerste half uur echter veel te sterk voor de formatie van trainer Roger Schmidt.

Nadat een snel doelpunt van Joshua Brenet, waarbij PSV-keeper Joël Drommel er niet best uitzag, werd afgekeurd vanwege hands, was het Ricky van Wolfswinkel die PSV twee keer pijn deed in een tijdsbestek van zes minuten. Ook bij de eerste goal van Van Wolfswinkel ging Drommel niet vrijuit.

Na 25 minuten spelen maakte Michel Vlap op aangeven van Daan Rots de 3-0 voor een ontketend Twente. De drie tegendoelpunten betekende voor PSV de slechtste start van een competitiewedstrijd sinds oktober 1994, toen Ajax binnen zestien minuten op een 0-3 voorsprong kwam en met 1-4 won in Eindhoven. Joey Veerman deed na ruim een half uur spelen al iets terug voor PSV en bracht de stand naar 3-1.