Waarom de voetbalwereld lovend is over Sofyan Amrabat

Reacties

De voetbalwereld is lovend over het optreden van Sofyan Amrabat op dit WK. De middenvelder blonk ook uit in de kwartfinale tegen Portugal en kan op veel complimenten rekenen. Een blik op de statistieken verklaart waarom heel Europa achter hem aan zit.

Waarom de voetbalwereld lovend is over Sofyan Amrabat
© Pro Shots
Marokko
Marokko
1 - 0
Portugal
Portugal

Een vergelijking van Fabio Capello is typerend voor het enthousiasme rondom het spel van de middenvelder. 'Als ik een naam moet geven (voor de beste speler bij Marokko, red.) stel ik Amrabat voor. Hij is essentieel voor de balans in het team en ook een geweldige hardloper. Ik las dat hij meer dan veertien kilometer had afgelegd tegen Spanje. Hij is de Gattuso van Marokko', verwijst hij naar de voormalig Italiaanse topmiddenvelder Gennaro Gattuso.

Capello is niet de enige die lovend is over de 26-jarige kilometervreter. Amrabat speelt nu nog bij Fiorentina, maar dat kan in de tweede seizoenshelft zomaar anders zijn. Liverpool gaat voorop in de race om de Marokkaanse spelmaker, maar ook Tottenham Hotspur en Internazionale willen de middenvelder graag inlijven.

Hoe graag Fiorentina de middenvelder wil behouden, werd afgelopen week wel duidelijk. Voorzitter Rocco Commisso belde tijdens het WK persoonlijk met Amrabat om hem te feliciteren met de kwartfinaleplaats van Marokko, zo schreef La Nazione. Intussen zou Jürgen Klopp overtuigd zijn geraakt van de kwaliteiten van de middenvelder en wil hij de speler maar al te graag naar Liverpool halen.

Waar ligt de toekomst van Amrabat: Spurs, United of Liverpool?

Hardloper, passer, balveroveraar
Heel gek is die interesse ook niet als je een blik op de statistieken van Opta werpt. Met zijn 41 balveroveringen heeft hij het vaakst de bal onderschept van alle WK-spelers. Bij Marokko heeft hij de meeste succesvolle passes, liefst 157. En ook heeft de middenvelder na Achraf Hakimi (329) en Hakim Ziyech (259) de meeste balcontacten bij Marokko (250) op het toernooi.

De zaakwaarnemer van Amrabat, Mohammed Sinouh, hoopt dat zijn pupil zich ondanks al het mogelijke transfernieuws blijft concentreren op Marokko. 'Natuurlijk krijg ik heel veel telefoontjes voor Sofyan. De hele wereld heeft kunnen zien dat hij de beste verdedigende middenvelder van het WK is. Sofyan is op-en-top professional, hij is gefocust op het WK.'

Lees in dit artikel meer over de middenvelder, die geboren werd in het Noord-Hollandse Huizen. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer S. Amrabat
Meer over S. Amrabat
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.