VVV-Venlo laat oude tijden herleven in De Koel

VVV-Venlo is in de Eredivisie bezig aan een ijzersterke reeks thuiswedstrijden. De Limburgers bleven afgelopen zaterdag door het nipte gelijkspel tegen AZ (3-3 na een 3-1 achterstand) voor de negende keer op rij zonder nederlaag in De Koel.

VVV-Venlo laat oude tijden herleven in De Koel

Sinds de 4-0 nederlaag tegen Ajax op 20 september won de formatie van trainer Jan van Dijk vijf duels en speelde vier keer gelijk. Dat is de beste thuisreeks sinds het seizoen 1986/87, toen de Venlonaren tussen 30 november 1986 en 31 mei 1987 tien keer op rij niet verloren op eigen terrein.

De huidige serie is nog ver verwijderd van het clubrecord. Dat dateert van de periode tussen 30 maart 1959 en 6 maart 1960 en behelst zeventien Eredivisieduels zonder nederlaag voor eigen publiek (tien zeges, zeven gelijke spelen).

Zo goed als VVV dit seizoen in De Koel presteert, zo zwak zijn de resultaten daarbuiten. De Limburgers wachten als enige Eredivisieclub nog op een uitoverwinning. De elf uitduels tot dusverre mondden uit in vier remises en zeven nederlagen.

Bovendien heeft de ploeg van Van Dijk, die komende zaterdag in Tilburg tegenover Willem II staat, al 542 minuten niet meer gescoord op vreemde bodem. De laatste treffer in een uitwedstrijd kwam op naam van Sandro Calabro, op bezoek bij SC Heerenveen (1-1) op 4 oktober 2009. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen