Puike voetbalshow tussen VVV en AZ kent geen winnaar

Na een prachtige tweede helft hielden VVV-Venlo en AZ beiden een punt over het duel. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond een 3-3 eindstand op het scorebord.

Zowel VVV-coach Jan van Dijk als zijn opponent van AZ Dick Advocaat hadden geen noemenswaardige personele problemen en stuurden de vertrouwde namen het veld in. In de openingsfase gebeurde weinig en was de organisatie heilig bij beide ploegen.

Een splijtende pass van Maarten Martens gooide de wedstrijd open. De Belgische stylist vond de doorgelopen Pontus Wernbloom die met een stiftje de prachtige steekbal een waardig vervolg gaf. Op dat moment was de thuisploeg Sandro Calabro al verloren. De spits moest met een blessure van het veld. De Nigeriaan Michael Uchebo verving hem.

De Limburgers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten daar lang op wachten. Sergio Romero lijkt weer zijn hervonden te hebben en dat stond de 1-1 lang in de weg. De Argentijn was in de tiende minuut na rust echter kansloos op een kogel van Adil Auassar. De middenvelder haalde verwoestend uit na een afgeslagen bal.

Zes minuten later nam AZ weer het initiatief. De fletse Moussa Dembélé haalde de achterlijn en vond Wernbloom die fraai achter zijn standbeen bijna Kevin Begois klopte. De VVV-goalie kreeg er echter nog net een handje tegen, maar de rebound was voor Simon Poulsen.

Nog geen minuut later leek AZ de winst te grijpen. Wederom Martens vond met een uitstekende pass Mounir El Hamdaoui die met de buitenkant van zijn rechtervoet een weergaloze lob los die Begois verschalkte. De thuisploeg gaf echter niet op en onder impuls van Uchebo toonden de ploeg van Van Dijk veerkracht.

Eerst liet de Nigeriaan de AZ-defensie zijn hielen zien en bediende Ruben Schaken die slechts zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Vijf minuten later maakte Uchebo zelf gelijk. De lange aanvaller klopte de volledige Alkmaarse defensie in de lucht en kopte een voorzet van de net ingevallen Diogo Viana knap in de kruising. In het restant gingen beide teams nog voor de winst, maar de finesse ontbrak aan het einde van het zware, doch uiterst vermakelijke, duel.