Vormer zorgt met fraaie vrije trap voor kers op taart in Belgische Klassieker

Club Brugge heeft zondagmiddag rivaal Anderlecht met ruime cijfers verslagen. Aanvoerder Ruud Vormer zorgde voor het fraaie slotakkoord in het Jan Breydel Stadion.

Club Brugge
3 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Voorafgaand aan de Belgische Klassieker was het verschil tussen beide clubs slechts twee punten. Club Brugge had in de eerste zeven wedstrijden al twee keer verloren, terwijl Anderlecht nog ongeslagen was. Het krachtsverschil was zondag echter erg groot. Het eerste kwartier deden de bezoekers, waar Derrick Luckassen de hele wedstrijd speelde, aardig mee, maar daarna werd Anderlecht met de rug tegen de muur gedrukt.

Halverwege de eerste helft kwam Club op voorsprong na een enorme fout van Ognjen Vranjes. Op aangeven van Hans Vanaken maakte Krépin Diatta er 1-0 van. In het restant van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog enkele goede kansen, maar Anderlecht wist de schade tot de rust te beperken. In de 48ste minuut was het echter alsnog raak voor de thuisclub door een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Albert Sambi Lokonga op Vormer. Vanaken zorgde van elf meter voor 2-0.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en al helemaal toen Lokonga in de 72ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Met elf tegen tien werd het diep in de extra speeltijd nog 3-0 door een fraaie vrije trap van Vormer, die nu met Club Brugge op achttien punten uit acht duels staat. Dat is één punt minder dan koploper Charleroi, dat een wedstrijd minder speelde. Het Anderlecht van trainer Vincent Kompany verliest zijn ongeslagen status en is voorlopig zevende.