Gepasseerde Zirkzee draagt toch nog bij aan doelpuntenfestijn Anderlecht

Anderlecht heeft zondag uitgehaald tegen KV Mechelen. Joshua Zirkzee moest op de bank beginnen, maar had als invaller toch nog zijn aandeel in de ruime competitiezege.

Anderlecht
7 - 2
Mechelen
Mechelen

Eind augustus voorkwam Vitesse dat Anderlecht de Conference League in ging en vervolgens verloor de ploeg van Vincent Kompany in de competitie ook nog eens van Racing Genk. Anderlecht ging daardoor met een slecht gevoel de interlandbreak in, maar wist het chagrijn zondagmiddag weg te spoelen. In de tweede helft ging de Belgische recordkampioen helemaal los.

Zirkzee volgde het grootste gedeelte van de wedstrijd vanaf de kant. De Nederlander moest voor het duel van zondag plaatsmaken voor Cristian Kouamé en zag zijn vervanger in de tweede helft voor de 2-1 en 3-1 zorgen. Na goals van Michael Murillo en Francis Amuzu was de wedstrijd gespeeld en zeven minuten voor tijd kwam Zirkzee als invaller binnen de lijnen.

Veel speeltijd was hem dus niet gegeven, maar het was voor de Nederlander voldoende voor een assist én een doelpunt. Eerst bediende Zirkzee Yari Verschaeren voor de 6-1, vervolgens maakte de spits op aangeven van Francis Amuzu zelf de achtste treffer van de middag (7-1). Het slotakkoord kwam van voormalig Vitessenaar Onur Kaya, die uit een vrije trap voor de 7-2 zorgde.

Voor Anderlecht is dit de derde zege van het seizoen. Omdat de ploeg van Kompany ook al een keer gelijkspeelde, zijn er nu tien punten verzameld. KV Mechelen, waar Ferdy Druijf zondag genoegen moest nemen met een invalbeurt van twintig minuten, heeft uit zeven duels zeven punten gehaald.