Voormalig directeur Leonardo geeft PSG helder advies: verkoop Mbappé

Reacties

De toekomst van Kylian Mbappé blijft voer voor discussie in Frankrijk. Volgens Leonardo, tot vorig jaar technisch directeur bij Paris Saint-Germain, is een vertrek deze zomer het beste voor alle partijen.

Voormalig directeur Leonardo geeft PSG helder advies: verkoop Mbappé
© Pro Shots

'Ik denk dat het moment is gekomen om Mbappé te laten vertrekken', zegt Leonardo in L'Équipe. Hij benadrukt dat hij denkt dat het ook in het belang van PSG is dat de 24-jarige aanvaller vertrekt. 'PSG bestond al voordat Mbappé naar Parijs kwam en zal blijven bestaan als hij vertrekt', aldus de oud-speler van onder meer PSG en AC Milan, die tussen juni 2019 en mei 2022 verantwoordelijk was voor het transferbeleid bij de Franse topclub.

Leonardo draait er niet omheen dat hij vindt dat Mbappé leiderschapskwaliteiten mist. 'Met zijn gedrag in de voorbije twee jaar heeft hij laten zien dat hij nog niet in staat is om een team te leiden. Hij is een goede speler, maar geen leider. Hij is een geweldige doelpuntenmaker, maar geen speler die het spel echt bepaalt. Het is lastig om een team rond hem te bouwen', uit Leonardo kritiek.

Volgens hem moet PSG zich niet blindstaren op het behouden van Mbappé. Als de speler een transfer naar zijn droomclub Real Madrid wil forceren, dan kan de Franse kampioen hem maar beter laten gaan, vindt Leonardo. 'Hij heeft nu zes seizoenen in Parijs achter de rug en in die zes seizoenen hebben vijf verschillende clubs de Champions League gewonnen. Geen van die clubs had Mbappé in zijn selectie. Dat laat maar zien dat het ook absoluut mogelijk is om die prijs te winnen zonder hem', onderbouwt Leonardo zijn punt.

Mbappé zorgde deze week opnieuw voor onrust door kritiek te uiten op zijn eigen club. Met zijn uitspraken leek hij de druk op PSG op te voeren om mee te werken aan een transfer. De zeventigvoudig international is niet voornemens zijn in 2024 aflopende contract te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.