PSG probeert met waarschuwing andere snaar te raken bij Mbappé

Reacties

De clubleiding van Paris Saint-Germain doet er alles aan om een transfervrij vertrek van Kylian Mbappé te voorkomen. Er is gesmeekt, met geld gesmeten en ingespeeld op het gevoel van de Fransman. Een waarschuwing over de toekomst van zijn huidige teamgenoten is de volgende stap die PSG nam.

PSG probeert met waarschuwing andere snaar te raken bij Mbappé
© Pro Shots

Mbappé is volgens toonaangevende media uit Engeland en Frankrijk gewaarschuwd door de clubleiding van PSG. Ze vertelden hem wat de financiële gevolgen zijn als hij kiest voor een transfervrij vertrek.

In mei vorig jaar verscheen Mbappé samen met clubpresident Nasser Al-Khelaïfi op het veld van het Parc des Princes en werd vol trots de contractverlenging van de topschutter aangekondigd. Mbappé verscheen met een brede glimlach én een shirt met daarop het jaartal 2025 op het podium.

2025? Eerder 2024.
© Pro Shots
2025? Eerder 2024.

Die 2025 blijkt echter niet te kloppen. Mbappé tekende een contract tot 2024, met een optie op een eenjarige contractverlenging. De aanvaller zelf heeft inmiddels bij de club aangegeven dat hij die optie niet gaat lichten, waardoor Mbappé volgend jaar transfervrij is. Per 1 januari mogen clubs zonder inmenging van PSG met hem praten over een contract.

Er is PSG veel aan gelegen om dit te voorkomen. Zo is Mbappé gewaarschuwd dat als hij inderdaad transfervrij vertrekt over een jaar, de clubleiding genoodzaakt is om een paar van zijn teamgenoten te verkopen tegen elk aannemelijk bod. De financiële klap van een gratis vertrek van Mbappé is namelijk niet op te vangen door PSG.

De kampioen van Frankrijk stelde onlangs Luis Enrique aan als nieuwe trainer, tijdens de perspresentatie nam Al-Khelaïfi het woord. Hij stelde dat het ondenkbaar was dat PSG de beste speler ter wereld voor niets laat gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.