'Uitspraken Mbappé schieten in verkeerde keelgat bij ploeggenoten'

Reacties

Kylian Mbappé heeft de verhoudingen op scherp gezet bij Paris Saint-Germain. De uitspraken van de 24-jarige aanvaller in een interview met France Football lijken bij een aantal van zijn ploeggenoten in het verkeerde keelgat te schieten.

'Uitspraken Mbappé schieten in verkeerde keelgat bij ploeggenoten'
© Pro Shots

Het Franse tijdschrift France Football benoemde Mbappé tot Franse Speler van het Jaar. Bij het in ontvangst nemen van die award nam de superster van PSG de tijd voor een uitgebreid interview. Daarin nam Mbappé geen blad voor de mond.

Het ging onder meer over de kritiek op zijn spel, die Mbappé soms te horen krijgt. 'Of mensen mijn prestaties onderschatten? Ja, maar dat neem ik ze niet kwalijk. De mensen hebben we hier zien opgroeien en al jarenlang zien scoren voor PSG en de Franse nationale ploeg. Dus het wordt normaal voor de mensen. Daar heb ik nooit over geklaagd. Zelf heb ik vroeger ook onderschat wat Messi, Ronaldo  en andere grote spelers deden', zei Mbappé.

De Fransman was ook niet bang om naar de club te wijzen als schuldige. 'Ik denk dat het feit dat ik voor Paris Saint-Germain speel, ook niet helpt. Want het is een team vol verdeeldheid, een club vol verdeeldheid. Dus dat leidt continu tot veel speculaties. Dat stoort me niet, want ik weet waar ik mee bezig ben en hoe ik ermee om moet gaan', verzekerde Mbappé.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar het PSG aan ontbreekt? 'Dat weet ik niet, dat moet je aan de mensen vragen die de selectie en de rest van de club samenstellen. Soms loop je in het voetbal tegen een glazen plafond aan. Dit zijn vragen voor de mensen boven de club', benadrukte Mbappé.

Aan hemzelf ligt het in ieder geval niet, zo vindt de spits. 'Ik heb meer dan veertig goals gemaakt dit seizoen en dertien voor het nationale elftal. Ik was voor het vijfde seizoen op rij de beste speler en topscorer van de Ligue 1. In de Champions League raakte ik helaas geblesseerd voor het heenduel met Bayern, bij de return waren we machteloos. In mijn ogen was ik de meest bepalende speler. Ik had naar mijn eigen maatstaven beter kunnen doen, maar ik kan ook niet toveren.'

De uitspraken van Mbappé maken behoorlijk wat los. Zeker gezien zijn huidige situatie en zijn moeizame relatie met de clubleiding. Die zou woedend hebben gereageerd toen de aanvaller onlangs middels een brief liet weten dat hij zijn tot medio 2024 doorlopende contract niet gaat verlengen. Mbappé zou volgend jaar transfervrij willen vertrekken, maar daar wil PSG absoluut niet aan meewerken. De club is duidelijk: verlengen of vertrekken.

Ploeggenoten niet blij
Volgens Franse en Engelse media zijn zelfs de medespelers van Mbappé het nu zat. Onder meer Sky Sports en RMC berichten dat meerdere spelers contact hebben gezocht met de eigenaar. 'Een belediging naar de club', noemen ze de woorden van Mbappé, over de verdeeldheid bij PSG.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.