Mbappé krijgt goed nieuws van Enrique voor allerlaatste duel met PSG

Reacties

Kylian Mbappé (25) staat zaterdagavond in de Franse bekerfinale normaliter 'gewoon' in de basis bij Paris Saint-Germain. De aanvaller ontbrak de laatste twee competitiewedstrijden bij de kampioen van Frankrijk, maar Luis Enrique kondigde vrijdag aan dat Mbappé zijn laatste wedstrijd bij PSG gaat spelen.

Mbappé krijgt goed nieuws van Enrique voor allerlaatste duel met PSG
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 2
PSG
PSG

'Ja, natuurlijk gaat hij spelen', beantwoordde de oefenmeester van Paris Saint-Germain dé vraag tijdens de voorbeschouwende persconferentie. Omdat Mbappé al maanden veelvuldig op de bank moet beginnen na het aankondigen van zijn vertrek, waren de journalisten op hun hoede of dit niet een truc was van Enrique. 'Of er toch een verrassing inzit morgen? Nee, hoor. Alle spelers in de wedstrijdselectie kunnen in de basis beginnen wat mij betreft.'

Mbappé zat niet bepaald stil in de weken dat hij afwezig was bij PSG. De aanvaller die vermoedelijk komend seizoen bij Real Madrid speelt ging tussendoor op vakantie en gaf een afscheidsdiner voor zo’n 250 gasten in het Théâtre des Champs-Élysées. Desondanks twijfelt Enrique niet aan de betrokkenheid van de aanvaller. 'Ik ben heel tevreden met de betrokkenheid van al mijn spelers', zei de Spaanse coach, die in de eindstrijd niet kan beschikken over Keylor Navas, Nordi Mukiele en Carlos Soler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marquinhos

Voor Mbappé kan het zijn dertiende prijs worden in dienst van PSG, met wie hij vijfmaal landskampioen werd, drie keer de Coupe de France won, tweemaal de Coupe de la Ligue omhoog mocht houden en even zo vaak won hij de Franse Supercup. Ploeggenoot Marquinhos won met PSG al liefst 25 (!) prijzen en gaat op voor zijn 26ste prijs, wat een record kan zijn.

Met zijn nog altijd pas dertig jaar kan hij het Franse record nog behoorlijk wat verbeteren, maar daar is de Braziliaan naar eigen zeggen niet mee bezig. 'Als ik de kans krijg om een prijs te winnen, wil ik dat doen. Deze momenten deel ik met mijn ploeggenoten, familie en de club. Ik wil zo veel mogelijk prijzen pakken, maar vooral omdat het belangrijk is voor de club. Dat het de laatste wedstrijd van Mbappé is, moet hem motiveren, maar motiveert ons ook.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

K. Mbappé


Geboortedatum:
20 december 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.