'PSG komt met deadline voor Mbappé: verlengen of vertrekken'

Reacties

Paris Saint-Germain geeft Kylian Mbappé tot 31 juli de tijd om gebruik te maken van de optie in zijn contract. Besluit de Franse steraanvaller om, zoals hij eerder communiceerde, zijn verbintenis niet met een jaar te verlengen, dan wil PSG hem deze zomer verkopen.

'PSG komt met deadline voor Mbappé: verlengen of vertrekken'
© Pro Shots

Dat schrijft L'Équipe, nu de gesprekken tussen beide partijen deze week weer zijn hervat. Dat heeft echter nog niet tot toenadering geleid tussen de twee kampen. Mbappé blijft volhouden dat hij zijn tot 2024 lopende contract niet zal verlengen, zoals hij eerder al liet weten, maar blijft volhouden dat hij deze zomer niet uit Parijs wil vertrekken.

PSG is er volgens de Franse sportkrant van overtuigd dat Mbappé aanstuurt op een transfervrij vertrek in de zomer van 2024, zodat hij dan een hogere tekenbonus kan afdwingen bij zijn nieuwe club. De Parijse grootmacht wil echter koste wat kost voorkomen dat zijn steraanvaller én boegbeeld in 2024 gratis de deur uitloopt.

'Real Madrid gaat volgende zomer Mbappé halen'

En dat heeft dan weer alles te maken met de financiële situatie van PSG. De kampioen van Frankrijk zou de transferinkomsten van Mbappé nodig hebben om te blijven voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Als hij transfervrij vertrekt, zou PSG gedwongen zijn om nog meer spelers te verkopen. Het hele project komt dan in gevaar.

Ironisch genoeg wil Mbappé juist dat de clubleiding een selectie samenstelt die niet volledig afhankelijk is van hem. Vooralsnog is een breuk tussen de ster en zijn club waarschijnlijker. Want als de Franse international vóór 31 juli geen gebruik maakt van de optie in zijn contract, is de verwachting dat PSG hem deze zomer wil verkopen.

White party
Welke club dan de bestemming zou zijn van Mbappé, laat weinig te raden over. Real Madrid is al jarenlang zijn droomclub. Dat de aanvaller dinsdagavond op social media te midden van de sterren was te zien in volledig witte kledij op een White Party in Miami, zorgde in verschillende Spaanse media al weer voor de nodige reuring.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.