Vitesse komt in door vuurwerk ontsierd duel weg met flater Schubert

Vitesse heeft zondag een overwinning geboekt op FC Utrecht. Het doelpunt van Riechedly Bazoer was het hoogtepunt van de wedstrijd, die een tijdje stilgelegd werd vanwege het gooien van vuurwerk door de Utrecht-supporters. Vitesse-doelman Markus Schubert bracht zijn ploeg in de tweede helft nog in de problemen met een enorme blunder.

Vitesse
Vitesse
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Tot de zevende minuut gebeurde er niet veel voor beide doelen. Bij een inworp aan de linkerkant van het veld ging het voor FC Utrecht echter helemaal mis. Willem Janssen speelde de bal gevaarlijk terug richting zijn eigen doel. Nikolai Baden Frederiksen pikte de bal op en schoot hem achter doelman Maarten Paes. In de fase na de openingstreffer kreeg Bart Ramselaar een uitgelezen mogelijkheid om snel de gelijkmaker te maken, maar Schubert lag in de weg.

Vitesse werd daarna een aantal keer gevaarlijk. Sondre Tronstad, Matus Bero, Frederiksen en Eli Dasa kregen kansen, maar scoorden niet. Dat lukte Bazoer vlak voor rust wel, op wel heel bijzondere wijze. De middenvelder schoot de bal van grote afstand over Paes heen. Of hij het bedoelde als voorzet of schot deed niet veel af aan de schoonheid van het doelpunt.

Bazoer lijkt inmiddels een patent te hebben op doelpunten van grote afstand. Sinds het seizoen 2015/16 maakte hij meer doelpunten van buiten het strafschopgebied dan erbinnen.

In de tweede helft ging het mis op de tribunes. De supporters van FC Utrecht gooiden vanuit het uitvak vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde na 53 minuten het spel stil. Toen het vuurwerk wasgedoofd, kon de wedstrijd enkele minuten later weer worden hervat.

Na de hervatting kreeg Utrecht een grote kans op eerherstel. Adam Maher schoot de bal tegen de paal en de rebound was ook niet aan Quinten Timber besteed. De uitploeg kwam uiteindelijk toch terug in de wedstrijd. Door een enorme blunder van doelman Schubert. Hij liet een hoge bal zomaar door zijn handen glippen: 1-2. Voor het resultaat maakte het uiteindelijk niets uit, Vitesse pakte desondanks de volle buit. In de extra tijd leken de Arnhemmers nog een strafschop te krijgen door een ingreep van de VAR, maar Kamphuis ging niet mee in het besluit.

Vitesse blijft door de overwinning vijfde in de Eredivisie, Utrecht zakt naar de vierde plaats. Feyenoord gaat over de Utrechters heen.