FC Utrecht haalt keihard uit naar met vuurwerk gooiende supporters

Reacties

FC Utrecht heeft na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse hard uitgehaald naar de eigen supporters, die vuurwerk richting het veld gooiden. De club wil de daders hard straffen en heeft de beelden van Vitesse al ontvangen. 

FC Utrecht haalt keihard uit naar met vuurwerk gooiende supporters
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

'Deze misdragingen zijn een absoluut dieptepunt van een gedeelte van het uitvak', zei algemeen directeur Thijs van Es op de website van de club. 'Wij vinden het schandalig dat er massaal vuurwerk gegooid is in de richting van het veld, daar waar mensen zaten en spelers stonden. Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat. Dit is het tegenovergestelde van het steunen van het team en onze club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Es belooft de supporters dat ze de daders zullen vinden. 'Alles staat op beeld, wij hebben de beelden inmiddels al ontvangen van onze collega’s van Vitesse en gaan harde straffen opleggen aan de verantwoordelijken. Verder willen wij vanuit onze club onze excuses aanbieden voor het wangedrag van de minderheid in het uitvak, die zich supporter willen noemen van onze club.'

De wedstrijd werd in de 53ste minuut bij een 2-0 stand stilgelegd door scheidsrechter Jochem Kamphuis. Uiteindelijk won Vitesse de wedstrijd met 2-1. Eerder op de avond ging het ook al mis bij Feyenoord-AZ. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt vanwege voorwerpen die op het veld waren gegooid.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.