Go Ahead krijgt nog half miljoen euro van FC Utrecht na transfer Brouwers

Reacties

FC Utrecht moet Go Ahead Eagles een half miljoen euro betalen aangaande de doorverkoop van Luuk Brouwers naar SC Heerenveen. Dat is de uitkomst van een arbitragezaak die de Deventenaren aanspanden, nadat Utrecht in eerste instantie weigerde dit bedrag over te maken.

Go Ahead krijgt nog half miljoen euro van FC Utrecht na transfer Brouwers
© Pro Shots

Brouwers maakte in de zomer van 2022 voor 750 duizend euro de overstap naar Utrecht, waarbij de clubs de afspraak maakten dat Go Ahead bij een volgende transfer recht had op de eerste 500 duizend euro. Als de Domstedelingen meer geld zouden ontvangen voor de middenvelder, dan zou 12,5 procent van dat bedrag naar Deventer gaan.

Een jaar later vertrok Brouwers op huurbasis naar Heerenveen, waarbij Utrecht middels bonusconstructies een transfersom zou ontvangen. Zo werd afgesproken dat de Friezen een bedrag van 130 duizend euro moesten betalen voor elke vijf wedstrijden die Brouwers zou spelen. Bij handhaving ging er 225 duizend euro naar Utrecht.

Go Ahead was op de hoogte van die afspraak en stuurde een factuur naar Utrecht toen Brouwers zijn eerste vijf duels voor Heerenveen had gespeeld, maar het geld vanuit de Domstad kwam nooit. Technisch directeur Jordy Zuidam meende dat de club alleen moest betalen als het ging om een vaste transfersom, niet om variabelen.

Ook claimde Zuidam dat de clubs waren overeen gekomen dat Utrecht alleen geld hoefde over te maken naar Go Ahead als de club winst zou maken ten opzichte van de 750 duizend euro die het zelf neertelde voor Brouwers. De td wendde zich daarbij ook tot voormalig Go Ahead-eigenaar Alex Kroes, maar die kon zich dat niet goed genoeg meer herinneren.

De arbitragecommissie oordeelde mede daardoor uiteindelijk dat het verweer van Utrecht ongegrond was. In de transferovereenkomst stond duidelijk vermeld dat Go Ahead recht heeft op de eerste 500 duizend euro en niet op eventuele winst. En het onderscheid tussen een vaste en een variabele transfersom gaat volgens de arbiters in Zeist niet op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer L. Brouwers
Meer over L. Brouwers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.