Vitesse-directie gaat in beraad na nederlaag bij NAC

Reacties

De clubleiding van Vitesse en de raad van commissarissen beleggen een crisisberaad. Aanleiding is de zwakke reeks van de Arnhemmers. Op tafel ligt de vraag of de positie van trainer Henk Fraser nog wel te behouden is.

Vitesse-directie gaat in beraad na nederlaag bij NAC

De Arnhemmers verloren zaterdagavond met 1-0 bij NAC Breda. Het was de zoveelste tik in de laatste paar weken. Vitesse, dat vorige week op eigen veld nog kansloos verloor van Roda JC (0-3), won maar één van haar laatste zeven wedstrijden. De club die lange tijd uitzicht leek te hebben op de vierde plaats, loopt nu zelfs nog de kans de play-offs mis te lopen.

Nog voor het duel met Roda JC wisten goed ingevoerde bronnen aan VI te melden dat de kans reëel was dat trainer Henk Fraser het duel met zijn nieuwe werkgever Sparta Rotterdam (14 april) niet zou halen. Dat bericht werd vorige week door technisch directeur Marc van Hintum nog afgedaan als een gerucht. Afgelopen woensdag benadrukte Van Hintum nogmaals dat er niet over de positie van de trainer was gesproken.

Dat wordt nu mogelijk anders. Fraser, die zelf niet wegloopt voor zijn opdracht ('Daar ga ik gelukkig niet over') weet zich gesteund door zijn spelersgroep. Na afloop van het duel in Breda lieten onder meer Guram Kashia en Alexander Büttner weten de trainer te steunen.

Fraser is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij Vitesse. Vorig jaar wist hij als eerste trainer in de clubgeschiedenis een prijs te winnen. De Arnhemmers wonnen de KNVB-beker. Komende zaterdag treft Vitesse in Stadion Gelredome Sparta Rotterdam, de nieuwe werkgever van Fraser.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.