Strijdlustig NAC bezorgt Vitesse en Fraser mokerslag

NAC Breda heeft zaterdag drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie. De formatie van trainer Stijn Vreven won met 1-0 van Vitesse en blijft daardoor op afstand van de nacompetitieplaatsen. De Arnhemse ploeg van trainer Henk Fraser wacht al vier Eredivisie-duels op een zege.

NAC kende een goede eerste helft tegen Vitesse, dat zwak speelde in de eerste 45 minuten. Sadiq Umar kreeg al snel een aardige mogelijkheid toen hij een vrije trap van Angeliño aannam, maar vervolgens ongecontroleerd over het doel schoot. De thuisploeg hoopte later op een strafschop toen Rai Vloet naar de grond ging na contact met keeper Jeroen Houwen, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük wilde van niets weten.

De formatie van Vreven bleef aandringen en opnieuw kreeg Umar een kans. Na een aanval door het midden via Manu García en Arno Verschueren schoot de spits net naast. Na 35 minuten was het dan toch raak voor NAC, dat een vrije trap kreeg na een overtreding op Umar. Het schot van Angeliño werd vervolgens van richting veranderd en belandde in het doel: 1-0.

In het begin van de tweede helft was NAC de betere partij in het eigen stadion. De thuisploeg leek zelfs op 2-0 te komen via invaller Paolo Fernandes, maar zijn schot werd van richting veranderd door Mounir El Allouchi, die buitenspel stond. Daardoor ging de treffer niet door. Vitesse kreeg aan de andere kant ook mogelijkheden. De grootste was voor Mason Mount, die van dichtbij de paal raakte met een schot. De Arnhemmers kregen de bal daarna niet meer in het doel.

NAC stijgt door de winst naar de veertiende plek in de Eredivisie en heeft dertig punten. FC Groningen, dat zondag nog op bezoek gaat bij SC Heerenveen, heeft een punt minder. Vitesse heeft nu al vier Eredivisie-wedstrijden op rij niet meer gewonnen en staat met 42 punten op de zevende plaats.