Geen rancune bij verbannen en in genade genomen Büttner

Reacties

Mogelijk maakt Alexander Büttner komende speelronde zijn rentree bij Vitesse. De linksback werd uit de selectie gezet, miste meer dan tien wedstrijden, maar is inmiddels in genade aangenomen. Büttner kijkt terug op de periode buiten de selectie van de Arnhemmers.

Geen rancune bij verbannen en in genade genomen Büttner

De vleugelverdediger werd begin januari door trainer Henk Fraser disciplinair gestraft vanwege een te hoog vetpercentage en daardoor miste Büttner onder andere het winterse trainingskamp van Vitesse.

Om weer helemaal fit te worden trainde Büttner drie keer per dag. 'Het was een zware periode, maar het is het waard geweest', blikt de verdediger terug met Vitesse TV. 'Ik ben zo snel mogelijk teruggekomen bij het eerste en ik wil zo snel mogelijk weer belangrijk zijn voor Vitesse.' Büttner kwam 2 december 2017 voor het laatst in actie in de Eredivisie, in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-0).

De verbanning uit het eerste elftal zorgde niet voor dubbele gevoelens bij de verdediger, die begin 2017 terugkeerde in Nederland na avonturen bij Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht. 'Mijn honger voor voetbal en Vitesse gaat nooit weg. Daarom heb ik mezelf ook zo snel mogelijk terug geknokt in het eerste.'

Vitesse staat zaterdagavond tegenover NAC Breda. De Gelderlanders wisten al drie Eredivisieduels op rij niet te winnen en zijn dus op zoek naar sportieve revanche. Momenteel staat Vitesse zevende in de Eredivisie, wat aan het einde van het seizoen voldoende is voor een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.