Villarreal houdt gelijke tred met Real ondanks goal Bale

Villarreal heeft ondanks een goal van de debuterende Gareth Bale een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Real Madrid: 2-2. De in de Primera División teruggekeerde Champions League-halve finalist van 2006 was in eigen stadion absoluut niet de mindere van Real.

Villarreal houdt gelijke tred met Real ondanks goal Bale

Villarreal hield sinds de terugkeer in de Primera División tijdens de eerste drie speelronden gelijke tred met Atlético Madrid, Barcelona en Real door van Real Betis (2-1), Granada (1-0) en Athletic de Bilbao (3-1) te winnen. Ook in een directe confrontatie met De Koninklijke bleek dat El Submarino Amarillo niet onder hoeft te doen voor de Spaanse grootmachten.

Villarreal legde in het eigen El Madrigal het voetbal op de mat dat het ook voor de degradatie naar de Segunda División in 2011/12 regelmatig liet zien. Real had zichtbaar moeite om daar een antwoord op te vinden. De 1-0 van Cani in de 21ste minuut na chaos in de Madrileense defensie was daarom niet meer dan logisch.

Real zette vervolgens wel aan en kwam op basis van het surplus aan individuele klasse op gelijke hoogte. Zeven minuten voor rust scoorde Gareth Bale (foto onder) van dichtbij na voorbereidend werk van Karim Benzema. Cristiano Ronaldo zette Real twintig minuten na rust via de kluts ietwat gelukkig op voorsprong, nadat Villarreal-doelman Sergio Asenjo een schot van Benzema nog had gekeerd.

Dat had echter geen invloed op de aanvalslust van Villarreal, dat het de defensie van Real geregeld moeilijk bleef maken met het korte combinatievoetbal. Zo had Javier Aquino Villarreal nog voor de 1-1 van Bale al op een 2-0 voorsprong kunnen zetten, ware het niet dat Diego López in twee instanties redde op inzetten van de Mexicaanse vleugelspits.

Na rust schoot linksback Jaume Costa nog naast toen hij de 2-1 op zijn schoen had, maar nadat Ronaldo dat juist namens Real had gedaan maakte Villarreal alsnog zijn tweede treffer van de avond. Ditmaal trad López, die van trainer Carlo Ancelotti de voorkeur krijgt boven clubicoon Iker Casillas, minder overtuigend op. Hij tikte een afstandsschot van Cani recht voor de voeten van Giovani dos Santos, die daarna weinig moeite had te scoren.

Zowel Villarreal (weer een poging van afstand van Cani) als Real (Asenjo pareerde een gevaarlijk schot van Ronaldo) kreeg vervolgens nog een goede kans op de beslissende treffer, maar het bleef bij 2-2. Daardoor moeten beide clubs afstand doen van de koppositie, die nog nu slechts wordt gedeeld door Atlético en Barça.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen